50 Nijansi Pive

Haker upao Banjalučanima na bankovne račune, bankrotirao dok je platio minuse!

Ponovo nesvakidašnja priča iz Banjaluke. Nepoznati haker je na još uvijek neutvrđen način i sa nepoznate IP adrese, ilegalno pristupio bankovnim računima nekoliko Banjalučana.

Kako saznajemo, u pitanju su računi dvoje penzionera, jednog zaposlenog u državnoj instituciji, te četvoro zaposlenih u privatnom sektoru.

Na svu sreću, ova lica su u minusu na svim mogućim računima i karticama unazad 20 godina, osim zaposlenog u državnoj instituciji koji je na čistoj nuli, tako da je pokušaj hakera da se dokopa novca propao.

– Zvali su me iz banke da mi kažu kako je bilo nekih neuobičajenih radnji na mom računu, navodno je zatražen veći minus, te je povezan još jedan račun, međutim, banka je naplatila sva dugovanja, tako da je moj dug prema njima plaćen. Zahvalio bih hakeru od srca. Već godinama pokušavam da isplatim sve minuse, ali to je nemoguća misija. Jedan dug zatvorim, drugi otvorim i tako ukrug otkad znam za sebe. Osjećam da je ovo sada novi početak, ispričao je Jadranko Tacna, poznati banjalučki konobar.

Hakeru je zahvalna i Bosa Crkavica, penzionerka kojoj je ovom prilikom isplaćena pozajmica za spomenik i pogrebnu opremu.

– Imam dvoje djece i troje unuka, od svih njih samo jedno radi. Od vrućina mi je preskakalo srce, pa sam se prepala da je došlo vrijeme mrijeti. Znajući da me djeca nemaju od čega sahraniti, ja sam digla neki penzionerski kredit da se nađe dinar ako zatreba. Zvali su me iz banke da mi kažu da je dug isplatio neki haker. Pozivam ga da dođe kod nas na ručak, nakuvaću svega, oko babino, ispričala je Bosa.

Povodom ovog slučaja u pomenutoj banci nastale su gužve. Građani masovno dolaze da se raspitaju ko je haker i šta mogu učiniti da i njih hakuje, jer ide sezona kupovine zimnice, ogrijeva, te školarina, školskih knjiga i pribora.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar