50 Nijansi Pive

Novi pravilnik MUP-a Republike Srpske: Saobraćajci naplaćuju na licu mjesta!

Zbog otežanog naplaćivanja saobraćajnih prekršaja, MUP Republike Srpske je još prije nekoliko godina uveo praksu „platiš u roku od 7 dana, plaćaš 50% vrijednosti kazne“. Iz ove institucije kažu da su vozači dobro reagovali na ovo pravilo i da je naplativost naglo skočila.

Poučeni pozitivnim iskustvom iz ove akcije, MUP-ovci najavljuju novu.

„Radi se o akciji koja će, sigurni smo, još više ohrabriti vozače da kazne za saobraćajne prekršaje plaćaju na vrijeme. Naime, ministarstvo unutrašnjih poslova RS je prije nekoliko mjeseci potpisalo ugovor sa kompanijom „Top Shop“, i naši saobraćajci su već prošli prvi krug obuke, sa ciljem povećanja naplate“, rekla nam je Milica Kerić iz MUP-a Republike Srpske.

Konkretno, ovaj potez MUP-a znači nova pravila koja tačno definišu šta saobraćajni policajac govori nakon što napiše kaznu.

Prema novom Pravilniku, prva rečenica koju ćete čuti od saobraćajnog policajca je „ako platite u roku od 7 dana, kazna vam se umanjuje za pola“.

Druga glasi „a ukoliko platite odmah, na poklon dobijate ovaj prekrasni set poklopaca za Delimano šerpe i mačku na baterije.“

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar