50 Nijansi Pive

SENZACIONALNO: Hrvati distributeri serija o Aliji i Radovanu!

Veliki dio hrvatske političke elite u Bosni i Hercegovini nije krio zadovoljstvo što su Bošnjaci uz pomoć turske televizije počeli snimanje serije o Aliji Izetbegoviću ili što su Srbi najavili snimanje serije o žitiju Radovana Karadžića niti im pada na pamet da slijede njihov put pa eventualno krenu u realizaciju serije o podvizima njihovih političkih prvaka poput Mate Bobana.

Iako se na vijest o snimanjima serija o Aliji i Radovanu očekivala žestoka reakcija od brojnih političkih stranaka sa hrvatskim predznakom iz Zapadne Hercegovine, one ne samo da su izostale već su pozdravljene u svim zapadno-hercegovačkim županijama.

Naravno, običan puk (narod) ne vjeruje u ispravnost i poštenje lika i djela Alije Izetbegovića, jer su uvjereni da bi skončao u Hagu da ga smrt nije spriječila, niti u Radovanovo dobročinstvo, slobodoljublje i iscjeliteljske mogućnosti nadriljekara Dragana Dabića, ali vjeruje svojim političkim prvacima da će od obje priče na kraju profitirati Hrvati u BiH.

Čim su u medijima počela licitiranja sa slavnim holivudskim imenima, koji bi trebali da učestvuju na ovim projektima, hrvatska desnica je kao dokazani i osvjedočeni američki prijatelj podržala projekte banjalučke i turske televizije.

Međutim, osim da se „uližu“ najmoćnijoj sili u međunarodnim odnosima, spekuliše se da glavni razlog hrvatske podrške leži u finansijskom aspektu cijele priče.

Naime, u oba projekta su kao koscenaristi angažovani Mladen Naletilić Tuta i Vinko Martinović Štela, ali osim toga, ogroman novac leži u distribuciji ovih budućih remek-djela svjetske kinematografije.

Nakon što su se u bitku oko distribucije uključila dva najveća holivudska studija Univerzal i Metro Goldvin Majer, promućurni Hercegovci su se dosjetili po staroj narodnoj da je nekad komšija preči od rođenog brata i uveliko lobiraju na najvažnijom sarajevskoj sećiji kod gospođe Sebije i na slavskim trpezama u Lijevču.

„50nijansipive“ iz izvora bliskih banjalučkoj televiziji saznao da je snajka već poklonila Hrvatima prava distribucije serije o svekru za obećanje da će njena uloga biti važnija od naslovne i da će je igrati američka glumica Skarlet Johanson.

S druge strane, Srbi su, kako smo ekskluzivno saznali, takođe ustupili pravo na prikazivanje serije o Radovanu u svijetu pod uslovom da se pojedini funkcioneri iz Srpske skinu sa crne liste Stejt departmenta i da im se 2018. godine dozvoli ulazak u dvorište Bijele kuće.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar