50 Nijansi Pive

Kafić 988 zvanično postaje istureno odjeljenje Gradske uprave!

S obzirom na to da je Banjaluka grad koji pomjera granice na svim poljima, od kulture, preko sporta pa sve do politike i gradske administracije uopšte ne čudi što je upravo naš grad prvi na svijetu koji je za svoje istureno odjeljenje proglasio jedan gradski kafić. U ovom slučaju to je kafić pod nazivom 988, poznat upravo po okupljanju radnika iz Gradske uprave.

Koliko smo upoznati sa cijelom situacijom, besplatan pristup ovom kafiću u periodu od 11:30 do 13:30 časova svakog dana imaće samo radnici Gradske uprave dok će obični građani morati plaćati simboličnu taksu od 3 KM, jer će se za to vrijeme u ovom objektu obavljati konsultacije.

U GU su nam rekli da već godinama razmatraju lokaciju za neko istureno odjeljenje, iz prostog razloga što ljudi ne vole zvanične institucije, u njima se osjećaju uštogljeno i jednostavno se ne mogu opustiti kao u kafani.

-Mi smo htjeli mjesto na koje će građani dolaziti na konsultacije, a u kojima će biti ono što jesu, gdje će pitati sve što ih zanima, gdje sigurno neće zaboravljati i gdje će dobiti sve potrebne informacije. S druge strane mi imamo taj prazan hod u Gradskoj upravi od nekoliko sati kada su kancelarije uglavnom prazne, pa smo odlučili da spojimo ugodno s korisnim i kafić 988, gdje naši radnici obično emigriraju u ovom periodu proglasimo svojim isturenim odjeljenjem, rečeno nam je u GU.

Posjetili smo i sam kafić u kome su ovom odlukom oduševljeni.

-Mi najviše posla imamo u vrijeme kada službenici dolaze na podužu pauzu, a sada smo uvjereni da će se taj posao uduplati, razmišljamo i da proširimo prostor i baštu da bi mogli primiti sve ljude koji dođu na konsultacije. Isto tako, dogovorili smo se sa GU da 50% od naplaćenih taksi ide upravo u našu kasu s čim smo mi automatski na dobitku, rekao nam je jedan od konobara.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar