50 Nijansi Pive

Banjalučke škole neće tražiti novac od đaka u prvoj sedmici!

Na sastanku direktora svih osnovnih i srednjih škola u Banjaluci donesena je odluka da od 1. do 7. septembra neće zahtijevati novac od roditelja učenika jer su svjesni teške ekonomske krize u kojoj se nalazi naše društvo.

Sjednica banjalučkih direktora osnovnih i srednjih škola održana je proteklog vikenda na nepoznatoj lokaciji, najvjerovatnije u jednom poznatom ugostiteljskom objektu u Laktašima, gdje je    odlučeno da će prosvjetni radnici morati da se usklade sa oštrom politikom štednje koje beskompromisno sprovodi Ministarstvo prosvjete u Vladi Republike Srpske.

S tim u vezi, prva stavka je da škole neće u prvoj nedjelji nove školske godine tražiti nikakva dodatna sredstva od đaka odnosno njihovih roditelja osim uobičajenog troška za osiguranje, knjige i školski pribor.

Druga stavka finansijskog rasterećenja roditelja, kako je precizirano na sastanku direktora, je i mogućnost da sami odaberu fotografa, koji će im po tržišnim cijenama fotografisati djecu, a ne kao što je dosad bio slučaj, da se fotograf bira isključivo po izboru direktora i to po sistemu „ko da više“.

Takođe, direktori su obećali i da će sale za fizičku kulturu biti iznajmljivane samo šest dana u sedmici i da će učenici neparnih razreda moći da je koriste jednom mjesečno, a parni svake drugog mjeseca, što je svakako ogroman korak u vraćanju djece sportu i zdravom načinu života u sveopštoj digitalizaciji našeg društva.

„Svjesni smo da se teško živi u Srpskoj i želimo da damo i naš skromni doprinos da učenicima i njihovim roditeljima barem malo olakšamo početak nove školske godine. Tek po isteku prve sedmice ćemo morati da zatražimo finansijsku asistenciju roditelja i učenika kad je riječ o pitanjima ogreva, renoviranja školske sale, biblioteke, krečenja kancelarija rukovodstva i nabavke opeke za potporni zid“, izjavila je direktorica jedne osnovne škole u Banjaluci, koja vjerovali ili ne, nije član vladajuće, ali ni bilo koje druge političke stranke.

Na insistiranje „50nijansi pive“ da pojasni kako je moguće da se bez političke podrške našla na tako odgovornoj funkciji, samo je odmahnula rukom i dodala da iza nje stoji višedecenijski rad u prosvjeti.

Međutim, iz izvora bliskih školi u kojoj obavlja tu odgovornu funkciju, saznali smo da je gospođa u rodbinsko-kumovsko-prijateljskim vezama sa najvišim funkcionerima vladajuće partije i da je to razlog njenog vrtoglavog napretka u struci.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar