50 Nijansi Pive

Sarajevo: Pozitivnim mislima protiv redukcije vode

Čelni ljudi grada Sarajeva našli su napokon rješenje za sve učestalije redukcije vode. Rješenje je već primjenjeno na nekoliko drugih sfera života u Sarajevu, i pokazalo je odlične rezultate. Praktično je i vrlo efikasno, zove se “treba pozitivno misliti i ne biti negativan”.

Kada stanete pod tuš samo mislite kako ima vode, mislite da je idealne temperature, idealnog pritiska i da ne pršće mimo kade. Ako dovoljno jako pozitivno mislite, bićete i nasapunjani mirisnim sapunom po želji, natrljani, okupani, i osušeni ćete izaći iz kade. Eksperti pozitivnog mišljenja, u hodniku ispred kupatila bit će odjeveni u najkomotnije ljetno ruho.

Isti princip treba primijeniti ako želite da se napijete vode iz česme. Pozitivno mislite, otvorite česmu, napunite čašu, prinesete je ustima i napijete se. Tako i prilikom kuhanja. Samo zamislite da je šerpa na šporetu puna vode i da u nju stavljate namirnice po želji.

Princip “treba pozitivno misliti i ne biti negativan” ne treba zloupotrebljavati, pa prati automobile ili dvorišta. Neophodno je štediti kako bi i drugi mogli imate dovoljno vode uz pomoć pozitivnih misli.

S druge strane, ako ste negativni, naravno da neće biti vode i da će vam smetati što nema vode, a to se može loše odraziti na vaše psihičko zdravlje, pa čak dovesti i do halucinacija u kojima ćete i druge ubjeđivati kako nema vode.  

Ovaj revolucinaran način rješavanja problema, prema mnogima, uveo je premijer Kantona Sarajevo Dino konaković, koji je pozitivno mislio i tako završio Cambridge, iako oni  negativni tvrde da je završio Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, popularni DIF, za godinu i pol, preko popularne štele.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar