50 Nijansi Pive

U jaslama pronađeno oproštajno pismo konja koji je izvršio samoubistvo

Definitivno je potvrđeno da je konj Amira Zukića, generalnog sekretara SDA, izvršio samoubistvo, nakon što je u jaslama pronađeno njegovo oproštajno pismo. Na dvije strane, konj objašnjava razloge odlaska sa ovog, kako piše, okutnog i nepravednog svijeta, prepunog mediokriteta na dvije noge. Pismo je pronađeno na 37. strani Orvelove knjige „Životinjska farma“, koja je, vjerovatno, zatrovala mozak nesretnog konja progresivnim idejama, koje su ga na poslijetku i odvele u smrt. Također se sumnja da je pomenuta knjiga odgovorna i za opismenjavanje konja, koji je uz minimalana broj gramatičkih grešaka sastavio oproštajno pismo na bosanskom jeziku.  

U pismu između ostalog stoji:

Ovaj konj ubio se zbog teškog položaja radne snage, loših uslova za rad, malih i neredovnih nadnica, stalnog kašnjenja toplog obroka, nekompetentnih i zapuštenih rukovodilaca, izabranih kukom i motikom, što za posljedicu ima potpunu rasprodaju zemlje, uništenje šuma, zagađenje rijeka i zraka. Uzroke svemu ovome, ovaj konj vidi u potpunom nedostatku sistema vrijednosti, gdje se više ne zna ko je konj, a ko čovjek, ko kosi, a ko vodu nosi. Ubio se jer šume gore, a samo jedan kanader gasi vatru, ubio se jer su ceste pune rupe, pa zaprežna kola stalno lome točkove. Ubio se jer javno postaje privatno, a najviše se ubio jer se kao odgovor svemu tome vode jalove facebook rasprave, koje je upratio dok njegov konjovodac stoji u štali i palcem vrti facebook. Ovaj konj ubio se jer ima više obraza od njegovog vlasnika, stoji na kraju oproštajnog pisma.

Kao što se vidi, konj je iz nepoznatih razloga pisao pismo u trećem licu. Još uvijek nije utvrđeno da li je ovaj konj jedini pismen konj u našoj zemlji ili ima još pismenih životinja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar