50 Nijansi Pive

Sufle iz Male Stanice konačno dobio priznanje koje zaslužuje

Nakon banjalučkog ćevapa naš grad je konačno dobio još jedno jelo pomoću koga ćemo se upisati na gastronomsku kartu svijeta, a riječ je o čokoladnom sufleu iz Male Stanice.

Komisija koja je radila na ovom slučaju, na čelu sa gastronomom Miloradom Pituljicom je godinama pomno pratila kretanja naših ljudi, šta jedu u restoranima i naravno šta objavljuju na društvenim mrežama te na osnovu detaljne analize je zaključeno da je jelo koje je obilježilo posljednju deceniju u Banjaluci sigurno čokoladni sufle u Maloj Stanici i zbog toga je odlučeno da baš to bude nešto čime ćemo se mi predstavljati u svijetu.

-Nismo bili stoodsto sigurni da li da sufle prolasimo autohtonim jelom ili da mu dignemo spomenik ispred Muzeja savremene umjetnosti, ali nakon dugog vijećanja ipak smo zaključili da je ovo bolja opcija, izjavio je Pituljica.

On je napomenuo da po njegovim procjenama svega tri odsto stanovništva nije probalo ovaj veličanstveni desert, te se smatra da su to hipsteri, alternativci i svi oni koji ne prate društvene tokove, tačnije oni koji se ne računaju.

Isto tako francuzi nakon što su probali ovaj sufle odlučili su da se odreknu prava na ovaj desert i u potpunosti ga prepustili nama.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar