50 Nijansi Pive

Rođenjem djeteta svaka žena uz titulu majke dobija i titulu eksperta za vakcine!

Po inicijativi Svjetske zdrastvene organizacije svaka žena koja rodi dijete od 1. januara 2018 godine će uz časnu titulu majke dobiti i sa certifikat sa kojim se potvrđuje da je postala i ekspert za vkacinaciju.

Sa ovim certifikatom svaka majka će imati pravo da aktivno učestvuje u rasparavama na internetu koje se vode u vezi vakcinacije, o mogućim posljedicama i rizicima koje donosi. Naravno postojaće dva primjerka certifikata za majke eksperte koji podržavaju vakcinaciju i antivaksere, žestoke protivnike, a o smjer djelovanja svaka žena će morati odretiti odmah po rođenju svoje bebe jer ako to ne uradi u roku od pola sata nakon porođaja, etiketiraće se kao neutralna što u ovoj priči nikako nije poželjno.

Jedna od žena koje su potpisnice ove inicijative je i majka trogodišnje djevojčice koja je antivakser i koja sebe smatra jednim od boljih eksperata na tu temu kod nas. Njeno ime je Živana Zabludić koja kaže da ne može dočekati da rodi drugo dijete samo da bi postala ekspert.

-Ja sam se informisala putem svih mogućih sredstava, interneta, knjiga, YouTube emisija i klipova i smatram da znam sasvim dovoljno na ovu temu, ne samo da bih mogla da odlučujem o sudbni svog, već i o sudbini ostale djece. To sam radila i do sada, ali moje riječi će imati težinu nakon što dobijem to zvanje eksperta. Muž i ja već sad radimo na drugoj bebi i nadamo se da bi do polovine naredne godine mogla postati ekspert i usput majka po drugi put. Jedino mi je krivo zašto ne priznaju i već postojeće majke već samo novopečene, rekla je Zabludić.

Džon Stivenson, jedan od naučnika zaduženih za ovakvu odluku koji radi u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji je rekao da je ovo bio jedan od najlogičnijih poteza, jer, kako je naveo, majke svakako više znaju o vakcinama i vakcinisanju od svih naučnika današnjice i po njemu ova oblast u potpunosti treba da se prepusti njima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar