50 Nijansi Pive

Zbog gužve na auto-putu Banjaluka – Gradiška poskupljuje putarina!

Pošto su godišnji odmori u jeku sezone, na naplatnim kućicama u Jakupovcima, na auto-putu Banjaluka – Gradiška primjećene su dosad nezapamćene gužve, zbog čega su pozvani radnici i koji su otišli na odmor da bi svojim kolegama priskočili u pomoć.

Jedan od radnika je izjavio da se oni još uvijek nisu susretali sa ovolikom navalom putnika te da nisu znali kako da reaguju zbog čega se čekalo između 15-20 minuta.

-U jednom trenutku na naplatnoj rampi bilo je čak devet automobila, i nas sedmoro jednostavno nismo mogli da postignemo da naplatimo svima u nekom pristojnom vremenskom roku zbog čega smo pozvali ispomoć. Na svu sreću kolege su brzo došle pa čekanje nije bilo duže od 20 misnuta, rekao je jedan od radnika koji je želio ostti anoniman.

On je napomenuo i kako su putnici bili vidno nervozni jer su velike vrućine, a čekanje sigurno tome ne ide u prilog.

O ovom problemu se govorilo i u centralnom Dnevniku za koji je ministar saobraćaja izjavio da se takav neprofesionalizam više jednostavno ne smije ponoviti te da će preduzeti sve mjere da se gužve spriječe.

-Jedan od načina da smanjimo gužve na auto-putu jeste da povećamo putarinu sa 2,5 konvertibilnih maraka na pet i time ćemo automatski otpisati polovinu onih koji se voze ovim putem. Svi lokalci radije će odabrati staru cestu nego auto-put kojim će se voziti samo strani gosti, a to njima nije problem da plate, izjavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Radnici na naplatnim rampama u Jakupovcima ovu vijest su dočekali sa oduševljanjem svjesni da će im ovo olakašti te omogućiti da svoj posao rade efikasnije i brže. Zakon o poskupljenju auto-puta stupa 1. avgusta.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar