50 Nijansi Pive

Presedan u teniskom svijetu: Političke stranke iz BiH na ATP listi!

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) obavijestila je svjetsku sportsku javnost da je napravila svojevrstan presedan u “bijelom sportu”.

Poslije trećeg grend slema sezone, prestižnog Vimbldona, koji je po deveti put osvojio Švajcarac Rodžer Federer pobijedivši u finalu hrvatskog tenisera Marina Čilića, inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ATP je odlučio da obraduje sve navijače u našoj zemlji.

Naime, po prvi put u istoriji tenisa od narednog ponedjeljka će se na ATP listi naći sve političke partije u Bosni i Hercegovini.

“Naša odluka jeste presedan jer dosad su teniseri mogli samo pojedinačno mogli biti bodovani na našoj listi, ali shvatili smo da stranke u vašoj zemlji fantastično koriste reket i zaista nismo mogli ignorisati njihovo umijeće u ‘bijelom sportu'”, izjavio je trenutni predsjednik ATP-a Adam Helfant.

Iz kancelarije ATP-a u Londonu su poručili da je za njihovu odluku presudan bio i tzv. spin, koji političke partije u BiH maesteralno koriste.

“Spinovana lopta je jedna od najtežih u tenisu i samo najbolji igrači poput Federera, Endija Mareja, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala znaju da je pogode. Zato smo bili prosto oduševljeni kad smo shvatili s kakvom lakoćom koriste spin predstavnici vaših najjačih političkih partija”, dodao je prvi čovjek ATP-a, a prenio ugledni britanski list “Gardijan”.

“50nijansipive” je pokušao da kontaktira vladajuće partije na svim nivoima vlasti da prokomentarišu ove briljantne teniske uspehe, ali nam je rečeno da su na kolektivnom godišnjem odmoru.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar