50 Nijansi Pive

Banjaluka dobija svoj rijaliti program?

Na nekim linijama gradskog prevoza u Banjaluci uvedeni su video nadzor i audio snimanje. Prema riječima nadležnih, u pitanju je najnoviji sistem koji će služiti da se utvrdi da li je u autobusima vruće.

-U nekoliko autobusa smo postavili kamere i zaposlili pet radnika koji će pratiti situaciju u toku vožnji kako bi se utvrdilo da li ima potrebe da se autobusi konačno klimatizuju. Ako snimci pokažu da se ljudi znoje i padaju u nesvjest od vrućine, to će biti jasan znak da je potrebno uvođenje klima uređaja. Takođe imamo i audio snimanje, pa ćemo i to slušati. Ako narod bude baš dosta kukao na vrućinu, upisaćemo to kao dodatan razlog za klimatizaciju, pojasnili su u prevoznici.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, priča o video nadzoru u autobusima tu ne završava. Iz pouzdanih izvora saznajemo da je ustvari u pitanju pilot projekat – rijaliti program „Banjaluka adrenalin tour“ koji će promovisati turizam u Banjaluci. Naime, kako su putnici nerijetko svoje iskustvo korišćenja gradskog prevoza znali podijeliti na društvenim mrežama, priče iz banjalučkih autobusa su počele da se prepričavaju širom regiona, što je zainteresovalo mnoge ljubitelje adrenalinskih sportova.

-Čuo sam mali milion priča iz prevoza i nisam mogao vjerovati kakve stvari se dešavaju. I sam otišao da se provozam i skontao da je sve što sam čuo istina, i onda mi je palo na pamet – ako budemo imali emisiju koja će se uživo emitovati iz gradskih autobusa, ne samo da ćemo imati kvalitetan, zabavan i edukativan program, nego ćemo privući i ljude da dođu u Banjaluku. Ekstremni sportovi su danas jako popularni i zaljubljenici bi dušu prodali za malo adrenalina u venama, ispričao je jedan od začetnika ove ideje.

Kako je rekao, program će za sada obuhvatati prenos uživo uspona na Starčevicu, spusta sa Paprikovca i Mejdan kruzinga, a emisija će imati ljetno i zimsko izdanje. Za emitovanje ovog programa interes je pokazao čak i Discovery Channel, a više informacija o tome će biti nakon završetka pregovora.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar