50 Nijansi Pive

Hrvati u BiH opet zakinuti: Požar u Mostaru nije prešao u zapadni dio

Proteklog vikenda istočni dio Mostara su zahvatila dva veća požara koja su bila povod da se ponovno potegne pitanje koliko su Hrvati u Bosni iHercegovini zakinuti, a Dragan Čović je najavio nove sastanke svih lidera u regionu koji bi trebalo da se ozbiljnije pozabave ovim pitanjem.

Naime, grupica mostarskih Hrvata je nakon što su požari lokalizvani, na samoj granici istoka i zapada organizovali manje proteste da bi ukazali na nepravedan položaj Hrvata kako u Mostaru tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini iako je riječ o konstitutivnom narodu.

Organizator protesta Ivan Paljevina izjavio je kako su požari samo posljednji u nizu dokaza kako su Hrvati u BiH marginalizovan narod.

-Zar vi mislite da je slučajnost to što j požar zaustavljen tik na granici između istočnog i zapadnog Mostara? Ja i svi ovdje okupljeni ljudi mislimo da nije, da je to sve smišljeno da bi se još jednom pokazalo kako su Hrvati zadnja rupa na neuštimanoj svirali kakva je Bosna i Hercegovina, ali smo mi odlučni da zaustavimo nepravdu, ako treba ići ćemo i do Strazbura ovaj put.

Paljevina je rekao da nije u redu da požari budu samo na bošnjačkom dijelu Mostara i da sve treba da se dijeli na dva jednaka dijela, a istog mišljenja su i brojni Mostarci koji su se okupili na samom zgraištu.

-Nije trebalo da gase čim su vidjeli da će požar preći i na našu stranu, trebalo je da puste da i mi imamo požar pa tek onda da gase. Ako mogu oni da gore zašto ne bismo i mi?!, ljutito je izjavio Marjan Piplica.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar