50 Nijansi Pive

Ugledni Banjalučani masovno napuštaju grad!

Uposljednjih nekoliko sedmica među banjalučkom elitom primjećen je neobičan trend, naime banjalučki intelektualci, ugledni novinari, pisci, profesori na univerzitetima i naučnici masovno napuštaju grad na Vrbasu pa smo sa sociolozima razgovarali šta je zaista uzrok ovog neobčnog trenda. Oni su nam na početku samog razgovora naglasili da je riječ o sasvim normalnoj migraciji za ovo doba godine i da nema mjesta za brigu.

-Mi smo prateći ponašanje banjalučke intelektualne elite, posljednjih nekoliko godina primjetili da se u ovo doba godine među njima dešavaju slična ili jednaka kretanja. Naime u periodu od juna pa sve do sredine septembra svi naši ugledni građani koji imaju nešto bolja primanja od većine građana odlaze na ljetovanja u mondena evropska i svjetska ljetovališta, a mi još uvijek pokušavamo da utvrdimo tačan razlog ovakve migracije, za 50NP je izjavio Slaviša Pametnjaković.

Njegov kolega Mirko Logika misli da se u tome krije jedan sociološki problem, odnosno, manjak tema za polemiku sa tviterašima, prijateljima na Fejsbuku i neistomišljenicima pošto je poznato da ljeti nekako sve utihne. S druge strane, zna se da su našim intelektualcima potrebni izazovi koje jednostavno ne mogu pronaći u Banjaluci za vrijeme ljetnjih mjeseci pa moraju napuniti baterije u nekim udaljenim krajevima Manjače, Grmeča i Velebita.

-U svakom slučaju to je nešto što ćemo mi, sociolozi istraživati u narednim godinama, možda se čak objavi i studija na tu temu da bi naši sugrađani znali o čemu je konkretno riječ .

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar