50 Nijansi Pive

Proslavili djetetov prvi rođendan u krugu familije, naišli na osudu javnosti!

Jedan mladi bračni par koji je prije nekoliko mjeseci, kasnije će se ispostaviti, donio jednu od najgorih odluka u svom život, da rođendan svog prvog sina proslave u krugu najuže porodice napokon su o svojoj žiotnoj drami progovorili u javnosti i svu muku kroz koju su prošle posjednjih mjeseci podijelili sa 50NP.

Mirjana Matavulj, majka jednogodišnjeg Stefana čiji prvi rođendan je prošao u potpunoj ilegali rekla je da je prethodnih nekoliko mjeseci bilo najtežih u životu, da joj bilo potrebno neko vrijeme da se oporavi pa da tek onda podijeli svoju priču sa javnošću.

Ona je na samom početku rekla da ovim želi da stavi tačku na cijeli slučaj, želi da je ljudi prestanu poprijeko gladati na ulici, te da se spere ljaga sa njihovog imena. Svjesna da su pogriješili, ovim putem se javno izvinila svima koga je njihova odluka kako će proslaviti rođendan svog sina povrijedila na bilo koji način.

-Otkako se stefan rodio, ja nisam bila ona majka koja je stalno kačila njegove fotografije na društvene mreže, nisam pravila posebnu scenografiju da bih obilježila svaki naredni mjesec od njegovog rođenja, nisam čak zvala ni profesionalnog fotografa da napravi porodične slike. Svjesna sam da je to mnogima čudno, ali ja sam takva, priznajem, spremna sam da se mijenjam, rekla je Mirjana.

Mirjana kaže da se njen suprug Vlatko nikada nije previše petljao u to kako će oni promovisati svoje dijete, jednostavno je to prepustio svojoj ljepšoj polovini, a tako je bilo i sa proslavom dječijeg rođendana.

-Kada je Mirjana rekla da bi Stefanov prvi rođendan proslavila u krugu najuže porodice, bez pompe, restorana, balona u obliku broja 1, posebnih ukrasa, kapkejksa i tri torte od po pet spratova, bio sam svjestan da će to naići na osudu, ali jednostavno nisam htio da se suprotstavljam, tako mi je bilo lakše, sad vidim da je ipak trebalo da lupim šakom od sto.

Nakon skromne proslave rođendana, mladom paru su počela stizati prijeteća pisma i poruke od prijatelja, kumova, poznanika i rodbine koji su se za taj dan spremali otkako je Stefan rođen. Označili su ih kao sebične, škrte, siromašne, bezobrazne, a neki su išli toliko daleko da su sa njima prekinuli sve veze. Jedan od njih, kum Sveto, pristao je da sa nama podijeli svoje viđenje stvari.

-Znate kako, ja još nemam djece, ali šta ja da očekujem od njih, šta će oni jednog dana mom djetetu kupiti za prvi rođendan, ako ja nisam imao priliku da se pokažem. Zato oni neće imati priliku da me nadmaše i ja mislim da je sve to smisleno i namjerno urađeno, rekao je Sreto naglasivši da ne zna kako će preći preko svega.

Mirjana i Vlatko su nakon medijske ilegale odlučili da upute javno izvinjenje svima koje su povrijedili svojom nesmotrenom odlukom, te obećali da će za drugi Stefanov rođendan organzovati grandioznu proslavu i krštenje.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar