50 Nijansi Pive

Fotografisali đačke knjižice u kojima nisu sve petice: Reagovalo ministarstvo prosvjete

Krajem svake školske godine društvene mreže bivaju preplavljene fotografijama đačkih knjižica u kojima su sve petice koje kače ponosni roditelji sitne djece. Ove godine primjećen je nešto drugačiji trend, pa čak i oni čija djeca nisu imali sve petice zaključene petice su se usudili da fotografije knjižica stave da ih vide svi njihovi Fejsbuk prijatelji, a tim povodom reagovalo je i Ministarstvo prosvjete Republike Srpske koje je poslalo saopštenje svim medijima.

U saopštenju se apeluje na sve roditelje čija djeca nisu imala prosjek 5,0 da ne stavljaju “tu sramotu” na društvene mreže te da ne sramote svoju djecu.

-Time što kačite fotografije knjižica u kojima se jasno vide neke četvorke, pa čak i petice, ne samo da ponižavate svoju djecu, već na neki način omalovažavate uspjeh sve one djece koja su se trudila da marljivo uče tokom cijele godine i zasluže sve te petice u svojim knjižicama. Ovim putem apelujemo na sve roditelje, da ne sramote sopstvenu djecu i da ih od malih nogu ne uče da se zadovoljavaju malim stvarima, već da je potrebno da teže uvijek ka tome da budu najbolji, rečeno je u saopštenju.

Još se navodi da je Ministarstvo kontaktiralo rukovodstvo Fejsbuka za zapadnu Evropu da se sa ove društvene mreže automatski uklanjaju fotografije knjižica na kojima nisu sve petice i da se tako spriječe moguće neugodnosti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar