50 Nijansi Pive

Australijanac protjeran sa Balkana jer nije oduševljen rakijom i ćevapima

Iako mi, Balkanci slovimo za jedan veoma gostoljubiv narod, Udruženje ugostitelja Balkana je nedavno urigralo da se jedan Australijanaca protjera sa područja Balkanskog poluostrva i da mu se doživotno zabrani ulazak i to zato jer ga nisu oduševili ćevapi, rakija, pite, ajvar i sve ostale đakonije u koje se kunemo i koje su nezaobilazan dio naše turističke ponude.

Iz Udruženja ugostitelja Balkana kažu da su duboko povrijeđeni ponašanjem ovog mladića iz Australije i da se iskreno nadaju kako će vlasti svih zemalja Balkana uložiti protestnu notu australijskim vlastima da se to više nikada ne bi ponovilo.

-Ne možete doći u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju ili Hrvatsku i ne oduševiti se našom hranom i rakijom, to je prosto neprihvatljivo ponašanje. Kao što u arapskim zemljama ne sijete šetati polugoli, tako jednostavno morate hvaliti našu hranu i piće kada dođete kod nas. Nema veze ako ste vegan, nema veze ako ne pijete alkohol i ako imate osjetljiv želudac, morate probati naše specijalitete i MORAJU vam se svidjeti, ne razumijem šta tu nije jasno, izjavio je Jovan Tarabić u ime svih ugostitelja.

Kako su rekli oni koji su bili u kontaktu sa ovim mladićem on je od samo starta bio prilično hejterski raspoložen prema našoj kulturi, danima je tumarao po Srbiji i Bosni i Hercegovini gdje je bio na proputovanju, a hranio se isključivo azijskom i veganskom hranom. Iste specijalitete tražio je i u tradicionalnim kafanama i aščinicama što je bila kap koja je prelila čašu zbog čega je Udruženje ugostitelja Balkana apelovalo na nadležne da se Australijanac deportuje.

On je na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu odakle je letio izjavio kako jednostavno ne jede meso, ne pije alkohol i jako pazi na svoju prehranu te smatra da to ne treba da se mijenja ni na odmoru. Žao mu je što njegov put završio ovako kako je završio, te poručio da nikoga nije htio da uvrijedi, ali da misli kako je balkanska hrana čisto s**nje.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar