50 Nijansi Pive

Neobično ponašanje djece u Boriku: Dječaci igraju klikere, a djevojčice lastiš

U posljednje vrijeme, roditelji djece iz Borika su masovno tražili pomoć pedagoga, psihologa i ljekara jer su kod svoje djece primjetili šablon sasvim neobičnog ponašanja, zabrinuti su da se radi o ozbiljnom poremećaju te apeluju na sve stručnjake da otkriju šta nije u redu sa njiovim mališanima jer se već mjsecima tapka u mraku kad je dijagnoza u pitanju.

Ono što su roditelji primjetili jeste da njihovi mališani otkako je završila škola sve manje vremena provode pred računarima, tabletima, telefonima i televizorima, češće izlaze iz kuće, okupljaju se oko zgrade i vrše neke neobične radnje: igraju klikere, lastiš i RAZGOVARAJU.

Roditelji ovih mališna kažu da ne znaju šta da rade, isprobali su sve poznate metode da svoju djecu odvrate od ovog čudnog ponašanja, da sa njima ne rezagovaraju, da im skidaju najnovije igrice na uređaje, uplaćuju im skuplje pakete interneta za telefone, ali kažu ništa nije upalilo, djeca i dalje krišom izlaze napolje i nastavljaju sa svojim čudnim ponašanjem.

-Ne znam više šta da radim, moj Mihajlo samo bježi iz kuće, u posljednje vrijeme sam primjetila da krišom ostavlja telefon kod kuće, po džepovima mu nalazim klikere, sličice i spinere. U potpunosti je zapustio Clash Royale. Očajna sam, jer želim da znam šta se tačno dešava sa mojim djetetom, da ga liječim. Ako naši ljekari ne znaju o čemu je riječ trebalo bi da nam daju uputnice da ih vodimo u Beograd na pregled, tamo će sigurno ozbiljnije shvatiti naš problem.

Dječiji psiholog, Mirjana Mozgalo je izjavila kako stručnjaci još uvijek nisu uspjeli postaviti dijagnozu, ali kako na tome svakodnevno rade. Isto tako, napomenula je da se u novije doba nisu nikada susreli sa ovakvim problemom i ne znaju kako da mu pristupe.

-Za početak savjetovali smo roditeljima da ne odstupaju od ustaljenih normi ponašanja, da ne razgovaraju sa djecom kada su kući i da ih puste da se polako vrate starim navikama. Vjerujemo da je to prolazno, ali ako se nastavi onda ćemo pristupiti psihoterapijama, rekla je Mozgalo te izrazila nadu kako je riječ samo o životnoj fazi koja će proći.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar