50 Nijansi Pive

Nova turistička ponuda Banjaluke: Preživljavanje u Česmi, pecanje šporeta u Vrbanji!

Na press konferenciji koju su održali banjalučki turistički radnici, zvanično je predstavljena nova, proširena turistička ponuda grada za ljeto 2017. Pored standardne, dugogodišnje ponude, ove godine je odlučeno da se u čitavu turističku sliku Banjaluke unese malo našeg egzotičnog duha.

Tako će turisti koji posjećuju grad moći da učestvuju u adrenalinskom spuštanju gradskim prevozom sa Starčevice, da pokušaju da prežive u ekstremnim uslovima naselja Česma, pecaju cipele i šporete u Vrbanji i još mnogo, mnogo toga.

„Odlučili smo da ovo nije godina velikih ulaganja i da moramo usmjeriti svu svoju kreativnost u unaprijeđenje onoga što već imamo. Recimo, jedna atrakcija koja je zanimljiva i našim građanima, a ne samo turistima… Svima se desilo da u šetnji kroz grad naletimo na brata Brzog. Svaki put je ista scena sa njim: “Prije svega, moje poštovanje. Ako imate jednu markicu, fali nam za litru vina”. Zašto Brzi ne bi naučio engleski, zbog stranih turista? Mi smo ga već poslali na časove, kako bi mogao da u što skorijem roku da počne da primjenjuje  rečenicu: ‘Before all, I give you my respect, if you have a markicu to share with me, it is necessary for us to buy a litre of wine’. Mi mislimo da to turističku ponudu Banjaluke obogaćuje i daje joj neki autentičan šarm.“

Banjalučki turistički pregaoci su se osvrnuli i na arhitekturu, ali i fenomenalne ljudske priče sa kojima se strani turisti mogu upoznati.

„Super je Safikada, nemojte pogrešno da nas shvatite, ali ta priča sa Kastelom i to… To više nije zanimljivo! Pariz ima Ajfelov toranj, a mi? Mi imamo zgradu Vlade. To je pravi potencijal. Ili ljudi Banjaluke! Eto, na taj isti Ajfelov toranj godišnje se popne više od 7 miliona ljudi! Ja znam jednu Miru iz Budžaka na koju se godišnje popne više od…“, rekao je jedan od stručnjaka, nakon čega je press konferencija naprasno prekinuta. Zašto, nije razjašnjeno.

Bilo kako bilo, sigurni smo da, uz nove inicijative i polet koji posjeduju turistički znalci Banjaluke, možemo očekivati uzavrelo ljeto u gradu na Vrbasu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar