50 Nijansi Pive

Predsjednica feminističkog udruženja smijenjena zbog depiliranja brkova

Žensko udruženje za borbu iz Banjaluke (ŽUBOR BL) objavilo je na vanrednoj konferenciji za medije kako su članice ovog udruženja jednoglasno izglasale smjenu dosadašnje predsjednice, magistrice Gvozdenke Hadžiraspopović.

Kako je medijima saopšteno, ona je smijenjena zbog „teške povrede osnovnih postulata udruženja“, jer se, kao predstavnica feminističkog ŽUBOR-a, na sjednici Udruženih ženskih asocijacija Bosne i Hercegovine (UŽAS BiH) pojavila – depiliranih brkova.

„Hadžiraspopović je time ozbiljno narušila ugled i kredibilitet našeg Udruženja, pogazila sve principe za koje se zalažemo i naše članice pred UŽAS-om predstavila kao podređena bića čiji izgled diktiraju muškarci i modni časopisi, koji su takođe u vlasništvu muškaraca. To je nedopustivo“, saopšteno je iz ŽUBOR-a.

Istaknuto je da je dosadašnja predsjednica i ranije pokazivala znake „potčinjenosti zastarjelim društvenim normama“ i „ponižavajuće podređenosti muškom mišljenju“, pa je čupala obrve, a povremeno čak nosila cipele sa visokom štiklom.

„Sve smo to istrpjele nekako i progledale joj kroz prste na ime ženske solidarnosti, nadajući se da će se vratiti na pravi put. Ali, depiliranje dlačica iznad usne, to je zaista crvena linija preko koje nijedna od nas nije mogla da pređe“, navele su članice ŽUBOR-a.

Na istoj sjednici je odlučeno da vođstvo organizacije preuzme Jadranka Brković, koja je imenovana za „vršiteljitateljkinjicu dužnosti predsjednice“ ovog feminističkog udruženja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar