50 Nijansi Pive

Sanitarna inspekcija pronašla meso u bureku, Banjalučani preplašeni

Prilikom rutinske kontrole u jednoj banjalučkoj pekari, sanitarna inspekcija je u bureku pronašla tragove mesa. Na lice mjesta odmah je pozvan tim stručnjaka veterinara, tehnologa, hemičara i forenzičara da utvrdi o kakvoj vrsti mesa se radi, a došla je i policija kako bi ispitala zaposlene i kako bi se utvrdilo kome se potkrala takva, na sreću, brzo otkrivena greška.

-Pekara se nalazi u centru, prometna je, i velika sreća u cijeloj situaciji je da smo poranili i došli prije nego što su prodali ijedan burek. Ovom prilikom apelujemo na građane da budu oprezni kada kupuju pekarske proizvode, bar dok se ne završe kontrole u svim pekarama, rekli su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Ispred pekare se u međuvremenu okupio veliki broj zabrinutih građana koji su mogli samo nagađati kako je došlo do ovakve situacije.

-U toj pekari sam još prošle godine u bureku našao nešto što je ličilo na meso, i nikad više tu nisam ušao. Od komšije sam čuo da je jednom našao šunku u kroasanu sa sirom i šunkom. Ne znam kako mogu tako da se bahate i ugrožavaju naše zdravlje i pitam se, je l’ neko treba da oboli i umre da nadležni konačno reaguju, zabrinut je jedan Banjalučanin koji se zatekao u blizini.

Pokušali smo kontaktirati i vlasnika pekare, ali bezuspješno. Za sada, sve informacije koje posjedujemo su da će pekara u narednom periodu biti zatvorena, a vlasnik je nakon istrage dužan da uradi dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar