Podijeli ovo

Ovih dana grad na Vrbasu potresa nezapamćen slučaj. Jedan mladi Banjalučanin nije ni slutio da će se njegov večernji izlazak pretvoriti u pravu noćnu moru.

„Krenuo sam prema parkingu gdje sam parkirao auto, kada su iz žbuna iskočila dvojica nepoznatih muškaraca i zatražili mi fiskalni račun. Pitali su me koliko sam pio, na šta sam im odgovorio da nisu moja žena da me ispituju to. Drsko su mi odgovorili da su inspektori i da ukoliko nemam fiskalni račun moram da platim kaznu.

Rekao sam im da sam dobio od konobarice račun, ali sam ga zgužvao i bacio, nakon čega su mi na licu mjesta izrekli kaznu u iznosu od 200 KM.  Pošto sam sve pare potrošio u kafani, nisam imao da platim kaznu, pa su poreski inspektori pozvali policiju koja me je odvela u stanicu. Tamo sam proveo noć i tek su me ujutru pustili, kada su prijatelji došli po mene i platili kaznu“, završava svoju ispovijest 25-godišnjak bez stalnog zasposlenja.

Iz Poreske uprave nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj, osim što su potvrdili da su građani obavezni da nose fiskalni račun u udaljenosti od 50 metara od ugostiteljskog objekta.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Povezano:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *