50 Nijansi Pive

Uhapšen Banjalučanin koji nije imao fiskalni račun ispred kafane

Ovih dana grad na Vrbasu potresa nezapamćen slučaj. Jedan mladi Banjalučanin nije ni slutio da će se njegov večernji izlazak pretvoriti u pravu noćnu moru.

„Krenuo sam prema parkingu gdje sam parkirao auto, kada su iz žbuna iskočila dvojica nepoznatih muškaraca i zatražili mi fiskalni račun. Pitali su me koliko sam pio, na šta sam im odgovorio da nisu moja žena da me ispituju to. Drsko su mi odgovorili da su inspektori i da ukoliko nemam fiskalni račun moram da platim kaznu.

Rekao sam im da sam dobio od konobarice račun, ali sam ga zgužvao i bacio, nakon čega su mi na licu mjesta izrekli kaznu u iznosu od 200 KM.  Pošto sam sve pare potrošio u kafani, nisam imao da platim kaznu, pa su poreski inspektori pozvali policiju koja me je odvela u stanicu. Tamo sam proveo noć i tek su me ujutru pustili, kada su prijatelji došli po mene i platili kaznu“, završava svoju ispovijest 25-godišnjak bez stalnog zasposlenja.

Iz Poreske uprave nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj, osim što su potvrdili da su građani obavezni da nose fiskalni račun u udaljenosti od 50 metara od ugostiteljskog objekta.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar