50 Nijansi Pive

Neobičan trend među studentima: Lažu roditelje da padaju ispite

Ako živite u Banjaluci, onda ste morali primjetiti koliko taj grad ima studenata iz svih krajeva Republike Srpske, a njihov broj se u posljednjih nekoliko godina ne smanjuje ni za vrijeme raspusta. Razlog koji se krije iza toga je zaista nevjerovatan.

Prije nešto više od mjesec dana, naš grad je posjetio veliki broj roditelja studenata iz Trebinja, Nevesinja, Srpca i ostalih gradova, koji su protestovali ispred Univerziteta zbog previše strogog ocjenjivanja njihovih mezimaca te izrazili svoje nezadovljstvo što djecu ne viđaju zato što su previše opterećena učenjem i pripremanjem za ispite.

Naivni roditelji nisu ni slutili da se iza svega krije zavjera njihove djece, koja su lagala da padaju ispite i da moraju učiti za ljetne rokove, samo da bi što više vremena proveli u Banjaluci i da se ne bi vraćali u svoje male sredine. Nakon što su razgovarali sa dekanima i profesorima, roditelji su otkrili nevjerovatnu istinu, nakon čega su studenti ekspresno napustili naš grad.

Jedan od vidno uznemirenih roditelja, koji je dijete poslao na studije iz daleke Bileće, kaže da je veoma razočaran i da još uvijek ne zna hoće li svome sinu dozvoliti da se od septembra vrati na fakultet.

-Mi u Bileći imamo baš dosta vinograda, koje ja sam ne mogu da obrađujem, jedva sam pristao na njegovo studiranje u Banjaluci i to pod uslovom da mi svakog ljeta pomaže oko zemlje, a on mi varaća na ovaj način. Ne znam kako ću preći preko svega – izjavio je Novak Guzina.

Njegov sin, s druge strane, ne kaje se previše zbog onoga što je uradio i kaže da bi to ponovio.

-Nekako mi ljepše da vrijeme provodim sa drugarima kraj Vrbasa, da pijemo dvoguzu, sviramo gitaru i pjevamo, nego da cijelo ljeto kopam vinograd, mislim da bi se sa mnom složila većina mojih kolega.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar