50 Nijansi Pive

Makarska: Plan propao! Uprkos požaru, Bosanci ne odlaze.

S obzirom na to da već godinama traže efikasan način kako da se riješe turista iz Bosne i Hercegovine koji, po njihovim riječima, prljaju njihovu obalu, Hrvati su ove godine pristupili nešto drastičnijim mjerama i postavili su manje požare u hotelima u kojima je većina gostiju bila upravo iz naše države.

Makarani su izjavili kako su se ponadali da će ovaj potez zauvijek otjerati bosanske turiste, ali da nakon požara nisu dobili niti jedno otkazivanje rezervacije što samo pokazuje koliko su žilavi i koliko su odlučni da ljetuju u Makarskoj i Baškim Vodama.

-Mislin da nam je plan u potpunosti propa, džaba smo palili hotele, jer još niko nije otkaza rezervaciju, a sa onima šta smo se čuli rekli su nam da će kampovati na zgarištu i da to njima ne predstavlja nikakav problem, posebno ako im zeru smanjimo cijene smještaja, rekao je jedan od vlasnika smještaja.

Neki od naših zemljaka koje smo zatekli na samom zgraištu kažu da nisu uvrijeđeni ovim potezom Makarana i da se nadaju da će oni vremenom prevazići taj animozitet prema njima jer oni nemaju namjeru da prestanu dolaziti.

-Ovo je sigurno jedno od najboljih ljetovanja ikad, baš sam maloprije pričao sa gospođom kako nam je svako ljetovanje isto, kupanje, sunčanje, večera u istim restoranima, više nemamo zanimljivih priča da pričamo komšijama i prijateljima, a o ovog požara i evakuacije ćemo se sjećati cijeli život. I ne, nemamo namjeru ljetovati nigdje drugdje osim ovdje, izjavio je Velibor Kuprešak.

Foto: RTVBN

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar