50 Nijansi Pive

Ovo je hit koji se najviše traži po bosanskim kafanama!

Tokom proslava državnih, entitetskih i kantonalnih institucija u Bosni i Hercegovini najtraženija pjesma koju naručuju predstavnici sva tri konstitutivna naroda je „Mito i korupcijo“, otkrili su kafanski muzičari.

„Čuvenu kafansku pjesmu ‚Mito bekrijo‘ smo malo modernizovali odnosno prilagodili duhu vremena i uz disko ritam i nešto brži aranžman, dobili novi apsolutni hit ne samo godine već više od dvije decenije. Uz nju se najbolje pleše, ali i najviše zarađuje“, rekao je predsjednik Asocijacije muzičko-umjetničkih stvaralaca (AMUS) iz Banjaluke, Obrad Šešivarević.

Prema njegovim riječima, sami pojmovi bekrije i korupcije gotovo da i nemaju suštinskih razlika jer bekrija uvijek lakše troši tuđe pare, zbog čega su se i odlučili da naprave neku vrstu obrade ove starogradske pjesme.

„Princip je isti, sve su ostalo nijanse“, dodao je uz osmijeh i podvukao da je nakon promjene tog termina njegov novčanik neočekivano brzo podebljan.

Otkrio je i da osim političara, pomenuti hit „u sridu“ pogađa gotovo sve profesije u našem društvu.

„Sviramo je najčešće na manifestacijama koje prave ljekari, advokati, sudije, a najviše nas je iznenadilo kad su na prve taktove ‚Korupcije‘ skočile i zasplesale tete iz vrtića odnosno Centra za socijalni rad. To je bila fešta“, sa sjetom je dodao Šešivarević.

Međutim, kako muzički ukusi znaju i da se promijene, uvjeren je da će doći i to vrijeme da će stare rokenrol pjesme „Zenica blues“ ili „Sve vas vidi kantonalna policija“ biti aktuelizovane. Doduše, ne baš u doglednoj budućnosti.

„Kakvim ultra brzim razvojem naše intitucije grabe ka Evropskoj uniji očekujem da će se to dogoditi u dvije, najduže tri decenije“, optimista je predsjednik ovog udruženja

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar