50 Nijansi Pive

Zakon o seksualnom uznemiravanju u Srbiji zbog Bosanaca?!

Prije desetak dana, u Srbiji je na snagu stupio zakon u kome se navodi da bi se čak i nedolično udvaranje moglo podvesti pod seksualno utznemiravanje što je izazvalo buru komentara u Bosni i Hercegovini jer je opšte poznato da je jedan od životnih ciljeva većine Bosanaca da “pokupi” bar jednu Beograđanku u životu, a ovim zakonom su im šanse uveliko smanjene.

Razgovarali smo sa nekoliko naših sugrađana te onih koji studiraju preko Drine i zamolili ih da sa nama podijele svoje viđenje stvari.

-Ne znam, ja sam upisao fakultet u Beogradu samo da bih muvao Beograđanke jer je poznato da se one lože na naš naglasak i smisao za humor, koji često nije politički korektan. Nakon ovoga moj život više nema smisla. Najvjerovatnije ću se vratiti u Istočno Sarajevo i tamo nastaviti studije, rekao je Nemanja Sirovinić.

Slične izjave smo dobili od gotovo svih sagovornika, a jedino što im negdje budi nadu jeste činjeni ca što će iste te Beograđanke možda češće dolaziti u Bosnu i Hercegovinu, a apelovaće i na vlasti Srbije da se ovaj zakon ne odnosi na strance.

Iz Misnistarstva pravde Srbije dobili smo kratak odgovor da su Bosanci jedan od glavnih razloga zbog kojih je ovaj zakon donesen i zato sigurno neće biti izuzeti od kažnjavanja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar