50 Nijansi Pive

Od ponedjeljka sva punoljetna lica s Mejdana na Starčevicu i obrnuto samo uz pasoš!

Iako se o tome priča već duže vrijeme, sada je konačno donesen zakon da će punoljetna lica sa Mejdana na Starčevicu i obratno moći samo uz posebni pasoš koji će se izdavati u posebno napravljenom odjeljenu CIPS-a.

Pravo na pasoš ostvaruju svi oni Mejdanci i Starčevčani koji mjesto boravka nisu mijenjali više od deset godina dok će svi ostali morati podnositi posebne zahtjeve. Iako se očekivalo da će građani negodovati zbog ovakve odluke, ona je naišla na odobrenje.

-Konačno se neko sjetio da zakonom reguliše prelazak sa Mejdana na Starčevicu, mi odavno apelujemo da se postave neke granice, ali nas niko nije slušao srećni smo što su nas konačno odvojili, rekao je Lazar Brđanin, rođen i odrastao na Strčevici. On je dodao i da bi trebalo razmotriti i uvođenje viza za sve one koji su se preselili sa Starčevice na Mejdan i obrnuto.

Kod žitelja Mejdana smo naišli na jednako oduševljenje, kažu da ih im nije teško da vade nove pasoše i da apsolutno podržavaju uvođenje granica.

-Čova, jedva smo dočekali, sada ovi neće moći silaziti kako im padne na pamet, kontrole će biti stroge nema više šverca naše robe i ostalo. Mi smo se već organizovali, osnovali smo jedinice za čuvanje granica tako da ne bi bilo narušavanja teritorijalnog integriteta i nelegalnih prelaza i iskreno se nadamo da neće biti nikakvih problema, rekao je Mejdanac Đorđe Čović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova smo dobili informaciju da će se linije razgraničenja nalaziti u Bulevaru Stepe Stepanovića na mjestu koje siječe Majke Jugovića i kod zelenih zgrada. Isto tako oni apleuju da ljudi ozbiljno shvate ovu odluku, pripreme dokumente jer popuštanja i gledanja kroz prste neće biti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar