50 Nijansi Pive

Slavlje na ulicama širom Srpske: Jeftiniji lijekovi!

Širom Srpske jutros su na ulicama gužve zbog velikog slavlja koje su samoinicijativno organizovali građani. Iako nam na prvu nije bilo najjasnije o čemu se radi, bilo je dovoljno da pogledamo koji je datum da shvatimo.

Naime, od danas na snagu i zvanično stupa novi pravilnik o cijeni lijekova. U Agenciji za lijekove navode, da će pojedini lijekovi pojeftiniti za više od 50 odsto što građani čekaju već godinama.

Na ulici smo sreli Milanku Stresojević koja se za ovu priliku svečano obukla.

-Čekam ovaj dan već godinama. Jutros sam poranila da svratim u apoteku da kupim 10 kutija bensedina da počastim kolege u kancelariji. Do sad sam kupovala po kutiju pa štedila i pila po pola, a sad konačno sebi mogu priuštiti ko gospođa da i dvije popijem kad mi dođe, ispričala je Milanka, ne krijući zadovoljstvo.

Ispred Boske smo sreli i Dragoljuba Švajcarca koji je takođe izašao da sa sugrađanima proslavi ovo pojeftinjenje.

-Žena i ja pijemo po tablu leksilijuma već godinama. Ja radim u propaloj firmi, žena nadniči, imamo dvoje djece na fakultetu i kredit u švajcarcu koji nas kolje. Svaki dan je pun raznih stresova i leksilijum je jedini način da podnesemo svakodnevnicu. Kako je kriza, žena i ja smo do sada tablete pili na smjenu, ona parnim, a ja neparnim danima, jer ne možemo nakupovati za oboje. Na opštu radost, sad ćemo sebi moći priuštiti da svaki dan popijemo veselicu pa će sve biti lakše, kaže Švajcarac.

Slavlje će trajati cijeli dan, a kako vidimo, popiće se i po koja… veselica.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar