50 Nijansi Pive

Propast banjalučkih škola tenisa zbog Rolan Garosa

U posljednjih nekoliko dana zabilježna je čudna pojava u gradu na Vrbasu gdje roditelji masovno ispisuju djecu sa tenisa i traže neke druge sportove na koje bi ih upisali. Jedan od vlasnika škole tenisa izjavio je da je to sve posljedica poraza Novaka Đokovića na Rolan Garosu i da on čak planira da ga tuži jer mu je upropastio posao, a samim tim i život.

-Popularnost tenisa je naglo opala otkako je Đoković drugi na ATP listi, ali svi smo se, zbog dobrobiti našeg posla, nadali da je to prolazna faza, da će početi jesti meso i napokon pobjeđivati. Uzdali smo se u Rolan Garos, ali sad je jasno da ćemo morati staviti ključ u bravu naše škole tenisa i potražiti neki novi način da prehranimo porodice, izjavio je Petar Samprasović koji je sve što je imao uložio u ovu školu.

On je rekao da je u vrijeme najveće Novakove popularnosti časove morao držati čak i noću, jer danju nije bilo slobodnih termina, a nipošto nije htio da vraća ljude ili ih šalje u neke druge škole. Tih vremena se sada prisjeća sa sjetom.

-Lijep je to period bio, radili smo čak i treću smjenu, a roditeljima nije bilo puno da plate 80 KM članarine, plus troškove dodatne opreme. Siguran sam da je u to vrijeme u Banjaluci bilo više djece koja su trenirala tenis nego fudbal, ali u posljednjih godinu dana se desio sunovrat.

 

Na ulazu u školu sreli smo i jednog roditelja koji je odlučio da ispiše dijete iz ove škole, vidno uznemirenog.

-Ne pada mi na pamet da šaljem dijete da trenira sport za luzere, u kojem naš narod nema aktuelnih šampiona. Već godinu dana se premišljamo da li da ga ispišemo, ali ovaj posljednji turnir je bila kap koja je prelila čašu. Ne znamo još gdje ćemo ga upisati, vidjećemo kako će proći Evropsko prvenstvo u košarci ovoga ljeta, pa možda od septembra krene na košarku. Ne znam, potpuno sam zbunjen….

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar