50 Nijansi Pive

OTKRIVAMO: Evo zašto ne možemo izvaditi pasoše!

Od početka ove godine u Bosni i Hercegovini traje afera pasoš zbog koje građani nisu u mogućnosti da izvade ovu putnu ispravu od marta ove godine, o čemu je naš sajt i ranije pisao. Iako se tvrdilo da će problem biti riješen prije početka ljetne sezone to se ipak nije desilo, a mi smo otkrili u čemu je problem.

Naime po političkim kuloarima se šuška da iza cijele zbrke oko pasoša stoje Hrvati koji su lobirali na sve moguće načine, da tender za prodaju knjižica propadne samo da bi se ovo ljeto smanjio broj posjetilaca iz Bosne i Hercegovine. Iako su u pitanju samo glasine, sve je izvjesnije da je ovo istina jer su iz ove cjelokupne situacije profitirali samo Hrvati.

Iz SIPA-e smo dobili informaciju kako im je bilo prilično sumnjivo zašto se sve toliko zakomplikovali pa su krenuli da istražuju, a put ih je doveo baš do Hrvatske diplomatije koja je uradila sve što je u njihovoj moći da stopiraju izradu pasoša u Bosni i Hercegovini. Izvor blizak hrvatskim vlastima je na neki način potvrdio spekulisanja.

-Znate kako, mi godinama na sve načine pokušavamo smanjiti broj turista koji nam dolaze iz BiH, dižemo cijene, stavljamo zabranu unosa suvomesnatih proizvoda, ali dosad to nije urodilo plodom pa smo poduzeli neke ekstremnije mjere. Ne želim da potvrdim da je riječ o pasošima, ali zaključite sami, rekao je ovaj dobro obavješten izvor.

Na kraju je dodao i da će se u Makarskoj i Baškim Vodama ovoga ljeta održavati manifestacije Noći bez Bosanaca, ali službenu potvrdu još uvijek nismo dobili.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar