50 Nijansi Pive

Neobična pojava rastura brakove u Mišinom Hanu

Mladi bračni par je prije nekoliko dana doživio strašnu neugodnost od kruga najbližih prijatelja tako da su svoju priču odlučili podijeliti sa medijima koji su bili u jednakoj nevjerici. Priču je započela Marijana, mlada žena kojoj je ovo jedna od najtežih situacija u životu i još uvijek pokušava da se izbori sa emocijama koje je donijela.

-Vjenčali smo prije šest mjeseci, imali smo veliku svadbu, 550 zvanica, došla nam je sva rodbina iz inostranstva, bilo je baš lijepo. Nakon vjenčanja započeli smo brak onako kako su nas učili od malih nogu. Muž je radio, povremeno odlazio sa kumovima na pivo, a ja sam ostajala kod kuće, vodila računa o bašti, ručku, svekru i svekrvi…

Kako Marijana kaže sve je bilo u najboljem redu sve do jednog nemilog trenutka kada je njen muž iz kafane došao ranije od svih drugara, a niko mu nije prebacio da se plaši žene, i kako mu je žena oštrokondža. Tada je sve krenulo nizbrdo, a Dragan je još uvijek potresen.

-Cijeli dan me boljela glava, nisam mogao da ostajem dugo i krenuo sam kući prije nego što mi je Marijana poslala poruku da mi kaže da ponesem hljeb kad krenem, što je obično znak. Ustao sam, pozdravio se sa svima, a oni su klimnuli glavama i rekli da će i oni brzo. Mislio sam da će me na putu kući zasuti uvredljivim porukama, nazivati me pogrdnim imenima, ali ništa od toga se nije desilo. Ne znam šta sam pogrešno uradio, od tog trenutka moj odnos sa kumovma i drugarima više nije isti, ne znam kako da im pogledam u oči.

Marijana kaže da je u početku krivila sebe, jer nije na vrijeme počela da zivka, ali kasnije je počela da uviđa da se iza toga krije nešto veće.

-Mislim da je u naše selo stigao taj feminizam, o kome svi pričaju i da ženama više ne smeta što muškarci idu po kafanama, tako da su oni izgubili interes. Moja baba je uvijek pričala da je to igra mačke i miša zbog koje je brak interesantan, ali više ništa nije kao što je bilo u njeno doba. Ja ne znam kako ćemo se Dragan i ja izvući iz ove krize, on je sada stalno kući, stalno hoće da pomogne, a ja bih samo htjela da malo ode do kafane da bih mogla da mu šaljem prijeteće poruke.

Dragan pak kaže da više nema s kim da pije i da su njegovi drugari izgubili interes. On je svjestan da će to loše uticati na njegov brak, ali da još uvijek nije došao do tog stadijuma da sam pije ispred prodavnice.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar