50 Nijansi Pive

Obogaćena turistička ponuda u Neumu: Umjesto 4, ove godine 6 ležaljki

Zbog sve viših cijena ljetovanja na obalama Hrvatske, Crne Gore, a pogotovo inostranstva, naši turisti su sve više počeli pokazivati interesovanje i za domaći morski biser – Neum. Pristupačnije cijene, te činjenica da vlada  nestašica pasoša, a za ljetovanje u ovom gradu taj dokument nije potreban, uveliko su doprinijeli razvoju turizma ovog područja.

Kako saznajemo iz turističke organizacije Neuma, ove godine je povećan broj upita za cijene smještaja i sadržaja na bh. obali. Tokom aprila i maja na imejl adresu turističke organizacije stiglo je čak 5 upita zainteresovanih.

-Ljudi su se počeli javljati, zvati, pitaju je l’ stvarno ima more i je li pravo slano, te slične informacije, jer, kako kažu, među svojim prijateljima i poznanicima nisu uspjeli naći nikoga ko je ikad bio, ili barem poznaje nekoga ko je bio u Neumu, navode iz turističke organizacije.

Ovi i nezapamćeni događaji naveli su opštinsku upravu da se dobro pozabavi pitanjem turizma, pa su donesene i nove mjere za njegov razvoj. Za sezonu 2017. nabavljene su još dvije ležaljke kako bi moglo da se bez problema smjesti svih šest najavljenih turista, ali tu rad na ovom pitanju ne staje.

-U narednih nekoliko godina plan nam je da nabavimo još bar četiri ležaljke, tako da ih ukupno ima 10 i posadimo 2 palme kako bi turisti ima li utisak da su stvarno na moru, a ne u Neumu. Ukoliko nam MMF odobri kredit od 2 miliona, postoje šanse da ćemo kupiti i jednu pedalinu, ispričali su u turističkoj organizaciji ovog grada.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar