50 Nijansi Pive

Trener Borca otpušten jer kvari imidž kluba!

Nakon velikog gradskog derbija koji je prošlog četvrtka održan na Gradskom stadionu u Banjaluci, trener Borca je dobio otkaz jer je kvari imidž kluba koji se gradio dugi niz godina. Prema riječima čelnika kluba, ova odluka je konačna i nepromjenjljiva.

U saopštenju koje su banjalučki mediji dobili dan nakon utakmice između ostalog se navodi da je trener dobio otkaz jer je radio po principima koji se direktno kose sa politikom Borca što pokazuju i rezultati koji su ostvareni prošle sezone. 50NP je kontaktirao predsjednika kluba koji je samo potvrdio ono što smo već znali.

-Mi već godinama gradimo imidž jadnog, malog, bosanskohercegovačkog kluba koji nikako ne može “na zelenu granu”, kako bi se narodski reklo. Mi imamo marketinški tim koji nam iz sezone u sezonu osmišljava kako da kukamo po medijima zbog nemanja para i loših rezultata, a ovaj sad već bivši trener nam je to kvario, tako da je jedino suvislo bilo da ga otpustimo, rekao je on za naš portal.

On je dodao i kako su dugo razmišljali da li da naprave ovaj drastični potez i da nije bilo lako, ali da je ovo najbolje za posao i da u tom slučaju emocije ne postoje.

-Kada smo osvojili titulu Republike Srpske obavili smo razgovor sa trenerom i objasnili mu da je vrijeme da stane na loptu i da malko obrati pažnju na rezultate te da bi zbog imidža kluba bilo dobro da nekad izgubi. On je nama rekao da će dobro razmisliti o svemu, ali nakon što je Borac pobijedio premijerligaša Krupu bilo je jasno da se on svjesno oglušio na naša uputstva te da je vrijeme da dovedemo nekog manje uspješnog.

Predsjednika samo, za kraj upitali i kakvi su planovi za sljedeću sezonu on je rekao da je prvi i osnovni plan da se vrate u ligu Republike Srpske jer se oni tu najbolje osjećaju i smatraju da je to maksimum koji oni mogu dati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar