Proteklog vikenda na banjalučki UKC primljen je tridesetogodišnji mladić inicijala M.N. Prema riječima svjedoka, on je išao ulicom, zaustavio se kraj klupe na kojoj su sjedila dva mladića, nešto upitao, a zatim mu je pozlilo i onesvijestio se. Prisutni su odmah pozvali Hitnu pomoć koja je nakon svega par minuta došla na lice mjesta i odvezla ga na liječenje.

Zahvaljujući brzoj reakciji ljekara, mladić se uskoro osvijestio, a trenutno je njegovo stanje stabilno.

-Kada je došao sebi ispričao nam je šta se desilo. Izašao je iz kuće u večernjim satima i krenuo na pivo. Usput je htio da zapali cigaretu pa je prišao dvojici momaka koji su sjedili na klupi. Upitao ih je može li dobiti cigaretu, a oni su mu rekli da u blizini ima kiosk i da sebi kupi, ispričali su ljekari.

Priču potvrđuje i on sam.

-Kada su mi rekli da kupim cigarete na kiosku, prvo sam mislio da se šale, pa sam se nasmijao i pružio ruku očekujući da će mi dati cigaretu. Međutim, to se nije desilo. Pušim od petnaeste godine i uvijek uzimam cigarete od prijatelja ili prolaznika. Malo sam razmislio, i zamislite, nakon petnaest godina saznajem da se cigarete kupuju. Ne mogu vjerovati u kakvom svijetu živimo. Još ako čujem da se i vutra plaća, to će me dokusuriti, pojadao se nesrećni mladić.  

Prema riječima ljekara, on leži, ćuti, gleda u jednu tačku, a za cigarete više ne pita.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Povezano:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *