50 Nijansi Pive

Zašto se u institucijama BiH pije više alkohola nego prošle godine?

Radnici koji su zaposleni u zvaničnim instituacijama Bosne i Hercegovine su još jednom pokazali koliko su velikodušni i koliko su spremni da se žrtvu a svoj narod i imidž kakav imamo u svijetu.

Prije nekoliko dana u medijima je izašla vijest kako stanovnici Bosne i Hercegovine troše najmanje alkohola po glavi stanovnika godišnje što je duboko potreslo sve naše zvaničnike jer su svjesni koliko to loše utiče na naš imidž u svijetu pa se oni sad svim silama trude da s žrtvuju i poprave naš rejting na ovoj tabeli.

Jedan radnik u Ministarstvu zdravlja Republike Srpske izjavio je kako je bio šokiran što baš mi zauzimamo posljednje mjesto na toj tabeli te da su u Vladi RS, Narodnoj skupštini i svim ostalim institucijama kako u RS tako u Federaciji poduzete vanredne mjere da bi se taj rezultat što prije popravio.

-Mi smo odlučili da trošimo duplo više alkoholnih pića nego što je to bio slučaj prošle godine, samo da bismo se popeli na ovoj listi. Odluka je donesena ekpresno i sa realizacijom se kreće odmah. S obzirom na to da zaposlenih u državnim institucijama ima zaista mnogo mi smo uvjereni da ćemo naš rezultat popraviti veoma brzo, rekao je radnik u Vladi RS koji nije htio da mu se spominje ime.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza koliko su zaposleni u javnim institucijama spremni da se žrtvuju da bi popravili sliku o Bosni i Hercegovini.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar