50 Nijansi Pive

Nastavnica zvala centar za socijalni rad jer je dijete samo crtalo radove za likovno

Roditelji jednog učenika šestog razreda osnovne škole Aleksa Šantić u Rosuljama suočili su se sa teškim optužbama za nemar sopstvenog djeteta, a cijeli slučaj je završio u Centru za socijalni rada kada ih je nastavnica likovnog ove škole prijavila.

Prema riječima nastavnice koja odnedavno radi u ovoj školi ona je otkako je preuzela novu generaciju šestaka primjetila kako je dječak u potpunosti zapostavljen te naglasila kako nije htjela odmah da diže frku već da pričeka i vidi kako će se stvari razvijati.

-Nakon što je prvi put, ovaj učenik donio na ocjenjivanje rad koji je bio primjeren njegovom uzrastu, pomislila da je u pitanju slučajnost, te da će ostali radovi biti drugačiji, ali to se nastavilo cijelo prvo polugodište. Nakon toga sam razgovarala sa ostalim kolegama, i nastavnik tehničkog je ukazao na isti problem. Rekao je da dječak sve vrijeme donosi radove koji izgledaju kao da ih je sam radio, a to ukazuje na baš teško zanemarivanje djeteta i mi smo morali kontaktirati nadležne institucije, izjavila je nastavnica za 50NP.

U Centru za socijalni rad su nam rekli da se slučaj istražuje te da ne mogu baš puno da komentarišu, ali iz dobijenih dokaza jasno je da tu nešto nije kako treba.

-Ne možete slati dijete u školu sa radovima koje je radio sam, kakav je to roditelj koji svom djetetu priređuje takve neugodnosti. Ako oni ne znaju da crtaju trebalo je da angažuju akademskog slikara koji bi za neku siću nacrtao sve neophodne crteže. Ovako, ja njemu ne mogu da zaključim pet, iako je odličan iz svih drugih predmeta i mislim da će to ostaviti trajne posljedice na njegov razvoj, za kraj je zaključila ova nastavnica.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar