Podijeli ovo

Patrijarh Irinej je sazvao hitan sastanak Sinoda SPC povodom slučaja Viber, odnosno sve manja zainetresovanost ljudi da dijele viralne poruke i molitve kako za vrijeme nekih većih praznika tako i tokom ovih običnih dana kada se uglavnom šalju poruke za zdravlje, skidanje crne magije i td.

Irinej je pred okupljenim poglavarima SPC izrazio zabrinutost što sve manje građana proslijeđuje poruke koje sadrže osveštane ikone pravoslavnih svetaca, molitve, te prikladne stihove. I tu se ne misli samo na čestitke za Vaskrs i Božić nego i na molitve posebno osmišljene za ovakav vid dijeljenja u kojima jasno navodi da se trebaju dijeliti na najmanje deset brojeva te da se lanac ne smije prekidati, ali prema nekim analizama taj lanac se često prekida.

-S obzirom na to da mi imamo ugovor sa Viberom i od svake proslijeđene poruke imamo određeni procenat u interesu nam je da se sve te poruke dijele u što većem broju. Za Vaskrs smo osmislili aplikaciju sa virtuelnim tucanjem jaja koja nije baš najslavnije prošla i sada moramo napraviti nešto još bolje i zanimljivije, izjavio je Irinej.

U narednom periodu Sinod će angažovati tim eksperata iz oblasti marketinga i IT-a koji će osmisliti Viber kampanje za predstojeće vjerske praznike poput Spasovdana, a posebna pažnja biće usmjerena na Vidovdan. Prema prvim informacijama, SPC planira lansirati video igricu Kosovski boj u kome će moći učestvovati svi oni koji vole srpski narod, a glavni cilj igrice će biti, naravno, pobiti što više Turaka i spasiti cara Lazara.

Po prvim informacijama, igrica neće biti besplatna, a sav prihod od igrice biće oslobođen poreza i uplaćen u kasu Sinoda SPC.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Povezano:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *