50 Nijansi Pive

Hitan sastanak Sinoda Srpske pravoslavne crkve povodom slučaja Viber!

Patrijarh Irinej je sazvao hitan sastanak Sinoda SPC povodom slučaja Viber, odnosno sve manja zainetresovanost ljudi da dijele viralne poruke i molitve kako za vrijeme nekih većih praznika tako i tokom ovih običnih dana kada se uglavnom šalju poruke za zdravlje, skidanje crne magije i td.

Irinej je pred okupljenim poglavarima SPC izrazio zabrinutost što sve manje građana proslijeđuje poruke koje sadrže osveštane ikone pravoslavnih svetaca, molitve, te prikladne stihove. I tu se ne misli samo na čestitke za Vaskrs i Božić nego i na molitve posebno osmišljene za ovakav vid dijeljenja u kojima jasno navodi da se trebaju dijeliti na najmanje deset brojeva te da se lanac ne smije prekidati, ali prema nekim analizama taj lanac se često prekida.

-S obzirom na to da mi imamo ugovor sa Viberom i od svake proslijeđene poruke imamo određeni procenat u interesu nam je da se sve te poruke dijele u što većem broju. Za Vaskrs smo osmislili aplikaciju sa virtuelnim tucanjem jaja koja nije baš najslavnije prošla i sada moramo napraviti nešto još bolje i zanimljivije, izjavio je Irinej.

U narednom periodu Sinod će angažovati tim eksperata iz oblasti marketinga i IT-a koji će osmisliti Viber kampanje za predstojeće vjerske praznike poput Spasovdana, a posebna pažnja biće usmjerena na Vidovdan. Prema prvim informacijama, SPC planira lansirati video igricu Kosovski boj u kome će moći učestvovati svi oni koji vole srpski narod, a glavni cilj igrice će biti, naravno, pobiti što više Turaka i spasiti cara Lazara.

Po prvim informacijama, igrica neće biti besplatna, a sav prihod od igrice biće oslobođen poreza i uplaćen u kasu Sinoda SPC.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar