50 Nijansi Pive

Misterija Banjalučkog trougla!

Geografski prostor između desne obale Vrbasa, parka „Mladen Stojanović“ i tranzita zapao je za oko „Nacionalnoj geografiji“ i „Histori“ kanalu, koji će od sljedeće godine snimati serijal radnog naslova „Banjalučki trougao“.

Prvobitni plan pomenutih televizija bio je serijal o tzv. piramidama u Visokom, ali s obzirom na to da su savremeni egiptolozi i svjetski autoriteti u etnologiji negirali njihovo postojanje, odlučili su se za mjesto gdje su netragom nestale milijarde dolara donacija od početka rata 1992. godine.

„Naši novinari su razriješili misterije Bermudskog trougla, Loh Nesa i Stounhendža, pa s optimizmom očekujemo dolazak u Banjaluku. Već smo napravili predistražne radnje i ustanovili da je geografska karta vaše zemlje u obliku trougla, što nam jasno govori da novac nestaje u vidu magle, ne samo u najvećem gradu Republike Srpske, već na cijeloj teritoriji BiH“, izjavio je Džordž Hajtauer, jedan od urednika na „Histori“ kanalu.

Šon Blekvud iz „Nacionalne geografije“ je dodao da su pribavili ogromnu dokumentaciju o „ulasku“ donacija, uz opasku da su timovi eksperata već „pročešljali“ 70 odsto papirologije.

„Zasad nismo ustanovili kako se matematika može posmatrati iz nacionalnog ugla, ali je evidentno da je i to razlog misterioznosti nestanka donacija. Moraćemo da angažujemo i najveće autoritete iz aritmetike, koji bi možda mogli da otkriju i neku novu matematičku disciplinu“, naglasio je Blekvud, uz napomenu da je ipak prioritet da se najprije ustanovi barem približan iznos novca koji je od 1992. godine do danas „nestao“ u tzv. Banjalučkom trouglu.

„U ovom trenutku, mogu da kažem da je riječ o vrtoglavim svotama novca, na kojima bi pozavidio i Fort Noks u SAD.“

Naši sugrađani i ugostiteljski radnici u ovom vide novu priliku za promociju avanturizma, koji iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate.

„Očekujemo dolazak inostranih avanturista u ogromnom broju, a čuli smo da se i Ber Grils napokon ohrabrio da posjeti i naše podneblje, što će svakako doprinijeti poboljšanju budžeta i omogućiti nam da i dalje ulažemo u svoje biznise“.

Producenti budućeg serijala o „Banjalučkom trouglu“ su osim pomenutih televizija i vlade najrazvijenijih zemalja zapadne Evrope, Rusije i Kine.

Pored ove misterije, u neformalnom razgovoru za „50nijansipive“, Blekvud i Hajtauer su najavili i mogućnost da se po završetku projekta, krajem 2018. godine, krene s radom na misteriji nestanka nekoliko tona zlata i milijardi dolara u živom novcu, koji su iz arapskih zemalja stizali u Sarajevo.

„Već nas je kontaktirao Sultan od Bruneja, emiri Abu Dabija i Dohe, koji su spremni da finansiraju kompletan projekat, jer su uvjereni da je toliki novac mogao da nestane samo u slučaju da su se u cijelu stvar umiješali vanzemaljci. Zato ne žale truda i novca, jer vjeruju da će ući u istoriju kao ljudi koji su pomogli da se konačno potvrdi postojanje života izvan naše planete.“

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar