50 Nijansi Pive

Facebook zabranio kačenje fotografija sa ljetovanja!

Prije nekoliko dana, Mark Zakerberg, osnivač najpopularnije društvene mreže Fejsbuk, donio je odluku da će svim korisnicima u zemljama bivše Jugoslavije biti onemogućeno da na svoje profile stavljaju fotografije sa ljetovanja.

Ovu odluku, Zakerberg je objasnio činjenicom da su fotografije i albumi korisnika iz ovog dijela svijeta prilično dosadni i monotoni te one narušavaju ugled Fejsbuka koji je godinama građen.

-Mi smo svjesni da se ljudi na Balkanu još uvijek nisu oporavili nakon rata, ali mi ne možemo dozvoliti da se na Fejsbuk kače albumi od po 50, istih ili sličnih fotografija, na kojima su krupna, preplanula (čitaj crvena) ljudska tijela, djeca koja jedu sladolede te porodice koje ručaju u restoranu i to uglavnom pomfrit i ražnjiće. Isto tako, malo su nam dosadili jedni te isti pejzaži, panorame, bose noge na kamenčićima ili u pijesku.

On je napomenuo i da će se povesti računa o tome koliko je ko aktivan na ovoj društvenoj mreži, pa će se korisnicima na osnovu toga odobravati fotografije sa godišnjeg odmora, kao i tagovanje na destinacijama koje nisu neke lokalne, gdje korisnik inače živi.

-Ako tokom godine niste bili aktivni na Fejsbuku nećete moći da okačite više od dvije fotografije, isto tako, ako ne stavljate redovno statuse, fotografije i komentare, nećete moći da se tagujete u sljedećim zemljama: Hrvatska, Crna Gora, Grčka, Španija, Italija i to u periodu od 1.6 – 1.9.

Ukoliko slučajno planirate da prevarite fejsbuk pa odjednom postanete aktivni samo da biste u avgustu mogli vaditi mast svojim prijateljima kako se brčkate i odmarate, teško da će vam uspjeti, jer ova kompanija pažljivo prati vaše aktivnosti tokom cijele godine.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar