50 Nijansi Pive

Željezničari RS na pripremama za Svjetsko prvenstvo, Doboj 2017!

Zavod za zdravstvo, ovim putem apeluje na sve građane Banjaluke da sve svoje boljke prolongiraju do prvog juna jer će u narednih 15 dana sva pažnja biti posvećena željezničarima Republike Srpske koji treba da se pripreme za Svjetsko prvenstvo željezničara, a koje se ove godine održava u Doboju.

S obzirom na to da ekipa naših željezničara mora biti maksimalno spremna, jer kao domaćin moraju osvjetlati obraz naših naših željeznica, u narednih dvije sedmice će svi radnici željeznica biti poslati na detaljna ispitivanja, biće im obavljeni svi nalazi, pregledi srca pod opterećenjem, pa čak i CT ili magnetna rezonanca, bez čekanja i zakazivanja, ako se za to, kod pojedinaca, bude potrebe.

Iz Zavoda i UKC Paprikovac kažu da su sada sve snage preusmjerene na to da se željezničare dovede u dobro zdravstveno stanje, a pošto je vremena jako malo oni su zamolili medije da objave apel u kome mole sve građane da prolongiraju sve boljke do poslije prvog juna, kada će prvesntvo biti završeno.

Na pitanje novinara ko će snositi troškove svih skupocijenih pregleda, iz Zavoda su rekli da to sve ide na trošak države jer svi željezničari imaju uredno ovjerene knjižice i da osim standardnih participacija neće snositi nikakve troškove.

Željezničari kažu da se vrijedno spremaju za svjetsko prvesntvo i da su sigurni kako će i ove godine biti u samom svjetskom vrhu posebno kad je kategorija “Rad u ekstremnim uslovima” u pitanju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar