50 Nijansi Pive

Zovete se Mujo, Haso ili Perica? Imate pravo na odštetu!

S obzirom na to da su njihova imena sinonim za viceve, sprdnju i zezanciju sve osobe kojima je sudbina dodijelila imena: Mujo, Haso i Perica su odlučili da osnuju udruženje i izbore se za svoja prava.

-Mi smo odlučili da presavijemo tabak i tažimo odštetu za sve duševne boli koje su nam nanijete tokom godina života, a vjerujte nam, bilo ih je zaista mnogo. Nije jednostavno kad se upoznavate s nekim, kažete svoje ime, a on na prvu počinje da se smije jer mu kroz glavu prolaze svi vicevi koje je čuo, a u kojima je glavni lik neki tupadžija koji nosi isto ime kao vi, izjavio je Mujo Ozbiljnović, ispred udruženja za zaštitu Muja Hasa i Perica.

On je naglasio i da će njihovo udruženje širiti svoje djelovanje tako da će primati i sve druge koji su oštećeni na ovaj način, od plavuša, preko policaja pa sve do Radovana i Ratka, Alija i Franja i svih drugih koji se budu pronašli u bilo kojem vicu.

Ozbiljnović kaže da im je prvi korak da se u Parlamentu Bosne i Hercegovine izglasa rezolucija za zaštitu šala, gegova, viceva i pošalica te da se konkretno utvrdi s čim se to smijemo šaliti, a s čim ne smijemo. On dodaje i kako je, nakon prvih pregovora sa političiraima, siguran kako će rezolucija biti usvojena jer su se po prvi put u istoriji poslijeratne Bosne i Hercegovine složili opozicija i vladajuće stranke kako Republike Srpske tako i Federacije BiH i da je ovo presedan o kome će se dugo pričati.

-Interesantno je da supravo vicevi ono oko čega smo se složili, za kraj je zaključio Mujo Ozbiljnović.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar