50 Nijansi Pive

Kopanje nosa za vrijeme vožnje zakonom zabranjeno!

Već neko vrijeme se radi na novom zakonu o saobraćaju i tek što smo jedva sažvakali činjenicu da ćemo nevezivanje pojasa plaćati krvnim zrncima i suvim zlatom, te da prednost uvijek ima skuplje vozilo, stiže nova zakonska odrednica po kojoj je zabranjeno kopanje nosa za vrijeme saobraćaja.

Kopanje nosa je sigurno jedna od omiljenih zanimacija vozača širom Balkana posebno dok čekaju da prođe crveno svjetlo na semaforu, a sada će morati da se odreknu svog omiljenog hobija ukoliko ne žele platiti drakonske kazne koje su određene za ovakvo ponašanje.

Na svim semaforima, prvo u Banjaluci, a zatim i u svim ostalim dijelovima Republike Srpske biće postavljene posebne kamere koje je mjeriti vrijeme koliko dugo je vozač kopao nos dok je čekao na zeleno i na osnovu og vremena će biti određene kazne.

Prema prvim informacija koje smo dobili iz MUP-a RS od 5-10 sekundi kopanja nosa trebalo bi da se plaća 500 KM, a sve preko toga 1000, a ko voli nek’ izvoli, poručuju iz MUP-a. Oni kažu i da na ovaj način žele podići svijest ljudi o pristojnom ponašanju i upozoriti ih da bez obzira što su u svom automobilu oni se ipak nalaze na javnom mjestu i takvo ponašanje se više neće tolerisati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar