50 Nijansi Pive

Pronađena nova endemska vrsta: Vozač autobusa koji sluša rok!

Naučnici Instituta u Sarajevu su nedavno objavili vijest koja je šokirala sve stanovnike bivše Jugoslavije jer smo svi mi živjeli u ubjeđenju da to što su oni otkrili jednostavno ne postoji. Naime, prije nekoliko dana otkrivena je najnovija endemska vrsta, a u pitanju je vozač autobusa koji sluša rok.

Opšte je poznato da su vozači autobusa posebna ljudska podvrsta čija je glavna vještina pronalaženje onih najcrnjih narodnjaka kojima “čašćavaju” svoje putnike bez obzira ne dužinu destinacije. Muzika za koju ne možete ni zamisliti da je neko napisao i snimio, redovno se pušta u gradskom i međugradskom prevozu.

Neki kažu da je u pitanju poremećaj od kojeg vozači obole tek nakon što počnu sa radom, nešto kao profesionalna deformacija, a postoji grupa naučnika koji tvrde da se kao vozač rodiš ili ne rodiš i da je njima ukus za takvu muziku jednostavno upisan u genetskom kodu.

Upravo zato je otkriće ove nove endemske vrste bilo još veće i senzacionalnije. Prema riječima naučnika do sada je primjećen samo jedan ovakav primjerak, koji saobraća na relaciji Sarajevo-Zenica-Banja Luka,  a riječ je o redovnoj liniji kompanije Centrotrans.

-Već nekoliko puta smo dobili pritužbe na čudno ponašanje jednog našeg vozača koji saobraća na ovoj liniji. Putnici su se na prvom mjestu žalili da pušta čudnu muziku, njima neprepoznatljivu, ima dužu kosu i ne oblači se u skaldu sa svojim zanimanjem, ne pušta stomak, ispod košulje kratkih rukava mu ne viri bijela potkošulja, a neki su primjetili i kako kod sebe baš nikada nema čačkalicu, izjavio je jedan od upravnik Centrotransa.

Naglasio je kako bi putnici preko svega prešli da nije bilo te “satanističke” muzike koju je uporno puštao što ih je nagnalo da pozovu stručnu pomoć koja je vozača posmatrala neko vrijeme, nakon čega su zaključili da je riječ o posebnoj endemskoj vrsti.

-Riječ je ljudskoj podvrsti “vozač autobusa” kod koga je dijagnostikovana genska mutacija zbog koje se on ponaša nešto drugačije nego ostali pripadnici njegove vrste, izjavio je vođa ovog istraživanja. On je dodao i kako on nije agresivan niti opasan po okolinu, ali da ga jednostavno ne smijete pitati da promijeni muziku jer u tom slučaju može doći do konflikta.

U Centrotransu kažu i kako je promet na ovoj liniji opao, ali kako nemaju namjeru da daju otkaz ovom vozaču jer se trude da podržavaju različitosti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar