50 Nijansi Pive

Bosna odala počast omiljenom Golfu dvici!

Opšte je poznata ta posebna veza između Bosanaca i Golfa dvojke koja se decnijama prepričava širom regiona, ali i svijeta. Da nije riječ o pukoj legendi d0kazuje i spomenik koji je nedavno nikao u Bugojnu, a djelo je poznatog vajara Mirsada Kuplunga.

-Golf dvojka u Bosni nije samo prevozno sredstvo već statusni simbol kome su svi težili. Svi oni koji su imali ovaj automobil uvijek su kupili najbolje trebe i bili najpopularniji u društvu i to je samo jedan od razloga zbog čega ga Bosanci vole, izjavio je Mirsad za 50NP.

Na otkrivanju spomenika okupili su se svi oni koji su devedesetih palili i žarili bugojanskom klupskom scenom, svi gajstarbateri koji su se u rodno mjesto iz Njemačke prvi put vratili upravo sa golfom kao i svi poštovaoci ovog nevjerovatnog automobila.

Skup je bio nadasve dirljiv, posjetioci su evocirali uspomene, a velikom broju njih zaiskrila je suza u oku.

-Ni jedan novi automobil ne može zamijeniti “dvicu”, nema tih spojlera, erbegova, turbo dizela, klime, električnih podizača koji će je nadmašiti, izjavio je jedan od posjetilaca ovog svečanog skupa koji je naglasio da bi, da se njega pita ili ugasio kompaniju Folksvagen koja poslije Golfa dvojke nije proizvela ništa dobro ili bi im naredio da ponovno počnu sa proizvodnjom ovog klasika.

-To je auto za sve vremenske uslove, za sve prilike i puteve, a rezervne dijelove možete kupiti na svakoj trafici za cvaju. Sada ih ima sve manje, ova omladina kaže da je to sirotinjski auto, za one koje je vrijeme pregazilo. Nemaju oni pojma, sa sjetom u očima izjavio je još jedan od posjetilaca.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar