50 Nijansi Pive

Rekao “zbogom” rakiji zbog banjalučkih dinosaurusa

Dvadesetsedmogodišnji P.M. (puno ime poznato redakciji) je sinoć doživio ono što on naziva “blagoslov”. Naime, nakon nekoliko sati provedenih u kafani “Tihe noći” kod Gradskog mosta, P.M. je krenuo put kuće.

– Krenuo sam kuda i inače. Preko gradskog pa kroz Kastel, Dolac, sve do Rikasa… ovaj, Borika. Drugari su me zaustavljali i insistirali da ostanem na “još jednoj”, ali sam bio odlučan i nepokolebljiv. Dobro, možda je pomoglo i onih 15 prethodno popijenih rakija, započeo je on priču o svom nesvakidašnjem iskustvu.

Nakon što je zakoračio na tvrđavu, tvrdi da je osjetio neobičnu silu koja ga vuče čas na jednu – čas na drugu stranu.

– Nije to bilo klasično teturanje. Kao da me je vodila neka čudna sila. I prije su mi se dešavale ovakve situacije, ali uglavnom kad je slava kod kuma Todora. Odlučio sam da sjednem na klupu unutar tvrđave, samo da malo dođem sebi. Pet minuta, pa odoh kući, objašnjava on i dodaje kako je tih pet minuta potrajalo duže. Tačnije, do jutra.

– Jutros sam se probudio na klupi, protrljao oči i zapalio cigaretu da se razbudim. Kad, imam šta da vidim! Mislim, pazite, znale su se meni od rakije priviđati i vile i aždaje, čak sam jednom vidio He Mana u parku. Ali halucinacija nikad nije bila ovako jaka. Pogledam iza sebe, kad ono T-Rex razjapio čeljusti. Protresem malo glavu, on još uvijek stoji. Tada sam pobjegao, ispričao je mladić.

Nakon ovog iskustva odlučio je da prestane piti rakiju i promijeni navike. Ispred redakcije portala 50nijansipive.com mu želimo svaku sreću.

Za kraj je još samo dodao:

– Rakija je zlo. Odsad, samo pivo!

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar