50 Nijansi Pive

13-ka do daljnjeg ne vozi u Budžak!

Linija Javnog gradskog prevoza broj 13 do daljnjeg neće saobraćati kroz naselje Budžak, poručili su prevoznici, a ova odluka donesena je jer grad ne može da garantuje bezbjednost putnicima, prevoznicima i njihovim vozilima.

Naime, u ovom naselju pojavila se nova vrsta psa, koju su kinolozi nazvali Budžački gonič 13-ke, a radi se o vrsti koja je izuzetno agresivna prema autobusima sa brojem 13. Ovi psi već duže vrijeme terorišu prevoznike, izazivaju lančane sudare i glavni su krivci za povećan broj slučajeva PTSP-a među vozačima, kontrolorima i putnicima.

Nadležne gradske službe nisu uradile ništa povodom ovog problema, a prema nezvaničnim informacijama, u gradu strahuju da bi psi mogli postati agresivni i prema ostalim autobusima. Ipak, umjesto prevoza autobusima, do rješenja ove krize putnike će iz Budžaka prevoziti skela od Lendrinog mlina prema Trapistima,vodeni tobogan do autobuske stanice, te turistički vozić koji će saobraćati rutom kojom je do sada vozila 13-ka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar