50 Nijansi Pive

FIFA zabranila reprezentaciji Srbije da igra punim kapacitetom!

Nakon posljednje maestralne pobjede fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacionoj utakmici protiv Gruzije FIFA je donijela poptuno neočekivanu odluku koja na snagu stupa odmah.

Radi se o tome da je ova organizacija na čelu sa Đanijem Infantinom odlučila da zabrani reprezentaciji Srbije da igra punim kapacitetom jer je u tom slučaj van konkurencije i fudbal više ne bi bio zanimljiv. Tim povodom održana je i vanredna konferencija za štampu na kojoj je prisustvovao Infantino, kao i trenutni selektor Srbije Muslin.

Infantino je izrazio žaljenje što je do ovoga moralo doći, ali on je svoju odluku objasnio time da ako Srbija bude igrala punim kapacitetom, do kraja postojanja svijeta će biti šampion svih takmičenja, a to znači da će se vremenom izgubiti interes ljudi, a time će FIFA biti na materijalnom gubitku.

-Mi ovoga puta moramo žrtvovati jednog zarad višeg cilja, rekao je Infantino.

Muslin je samo kratko izjavio kako razumije odluku FIFA-e jer je svjestan kvaliteta koji njegova reprezentacija ima, i da će prihvatiti svaku odluku ako Srbiji bude dozvoljeno da igra rekreativno, van konkurencije, odnosno kao sparing partner drugim ekipama.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar