50 Nijansi Pive

Vanredno stanje u Banjaluci: U Tihim noćima pronađena flaša soka

Prije nekoliko dana grad na Vrbasu je potresao jedan od najvećih skandala u posljednjih nekoliko decenija. Naime u kultnoj kafani, Tihe noći koja je smještena na samoj obali Vrbasa, kada pređete Gradski most pronađena je, vjerovali ili ne, flaša gustog soka od jagode, a u roku od nekoliko sati napravljen je krizni štab za ovakve situacije.

Konobar koji je pronašao ovu flašu kaže da se to desilo tokom redovne generalke koja se u kafani tradicionalno obavlja s početkom proljeća.

-Koliko se sjećam, kad sam počinjao da radim morao sam da prođem ubrzani kurs na kome sam naučio kako da se ponašam u ovakvoj situaciji, ali iskreno da vam kažem nisam vjerovao da će do toga ikada doći. Ja sam jednostavno zablokirao i nepromišljeno sam uzeo flašu u ruke. Na svu sreću stariji kolega mi je brzinom munje oteo iz ruku i izbacio je napolje da ne bi došlo do kontaminacije.

Krizni štab sastavljen od ljekara, astrofizičara, hemičara i epidemiologa su brzinom munje izašli na teren, blokirali područje u krugu od 500 metara i proglasili vanredno stanje za ovaj dio Mejdana. Svi ljudi koji su bili u kontaktu sa sokom poslani su u karanten i preduzete su sve mjere da bi se ustanovilo da li je kontakt ostavio neke trajne posljedice po njihovo fizičko i mentalno zdravlje.

Ispred Tihih noći su se veoma brzo okupili i stalni klijenti koji su sa nevjericom gledali šta se dešava u njihovoj omiljenoj kafani.

-Da mi je neko rekao da će se ovako nešto desiti u Tihi noćima rekao bih mu da je lud. Ja ovdje dolazim najmanje 20 godina i ništa nije naslućivalo na ovakvu tragediju. Ne znam kako ću se ponovo vratiti nazad, izjavio je Mile Popivino sa tugom u očima.

Iz policije su izjavili da vrijedno rade na otkrivanju počinioca ovog zlodjela i naglasili da je sada nabitnije da se ustanovi kako je prostor siguran za boravak te da je za to zadužen tim stručnjaka koji radi sve što je u njihovoj moći da se sve što prije vrati u normalu.

-Postavili smo nekoliko buradi rakije da se alkohol isparava u vazduh, jer mislimo da će to neutralisati isparavanje soka, ako to ne upali ne preostaje nam ništa drugo nego da kafanu spalimo do temelja i ponovno je izgradimo, rekao je epidemiolog Đorđe Jukić.

Iskreno se nadamo da toga neće doći.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar