50 Nijansi Pive

Protest žena ispred GU: Izravnajte Gospodsku da nam ne pucaju štikle!

Pred Gradskom upravom u Banjaluci prije nekoliko dana održan je prostest nezadovoljnih žena koje traže prava za svoje štikle.

Cilj protesta je bio da se ukaže na nepravdu i torturu koju Banjaluka godinama vrši na stanovnice ljepšeg pola time što ne želi poravnati Gospodsku ulicu, a jasno je da se po njoj ne može hodati u štiklama osim ako niste profesionalna šetačica na žici ili akrobat na trapezu.

Okupljene žene su izjavile novinarima kako već godinama pišu pisma Gradskoj upravi i upućuju protestne note, ali da se na njihove probleme vlasti jednostavno oglušuju.

-Ko će nama nadoknaditi sve polomljene potpetice i upropaštene đonove omiljenih cipela?! Ko će nama nadoknaditi svu pretrpljenu duševnu bol koju doživljavamo svaki put dok šetamo Gospodskom jer smo u strahu hoće li nam potpetica propasti i pući ili neće, izjavila je vidno iznervirana Milica Štiklić, predvodnica ovog skupa.

Ona je naglasila da im je ovaj protest posljednja opomena pred tužbu koju će protiv grada uručiti međunarodnom sudu pravde u Strazburu.

Njihovi zahtjevi su jednostavni, ili da se Gospodska u potpunosti presvuče novim slojem betona koji je štikla friendly ili da se sa strana naprave dvije staze koje bi bile namijenjene samo za hodanje u štiklama.
Kada smo upitali žene zašto ne hodaju nekim drugim putevima kad su u štiklama one su napomenule da  one štikle ne obuvaju kako bi hodale po nekim sporednim ulicama gdje neće biti viđene i da to uopšte nije relevenatno.

Ovim putem, redakcija 50NP daje svoju bezuslovnu podršku ženama i iskreno se nadamo da će uspjeti dobiti ovu bitku protiv Gradske uprave.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar