50 Nijansi Pive

8 najiritantnijih stvari koje novopečene majke rade na Fejsbuku

I taman kad je prestala da nas obavještava o veličini stomaka, o jačini kiselina, o tome koliko puta piški jer joj beba pritiska bešiku i kad smo pomislili da ćemo odmoriti od nje, jer i mi na Fejsbuku imamo pravo na babine, eto nje, porodila se. Slijedi spisak nekoliko najiritantnijih stvari koje rade SVE novopečene majke koje su uvjerene da su dijete rodile samo one i niko više:

– NE SILAZI s Facebooka i pritom nas na svakih pola sata obavijesti kako nema vremena za sebe otkad je došla beba. A ima vremena za nas na društvenim mrežama.

– Konstantno za sebe i bebu govori “MI”. “mi smo dobili zub”, “mi smo kakili”, “Mi smo piškili.” Ženo, rodila si diete, nisi postala podvojena ličnost!

– Iz nepoznatih razloga ona djetetu broji mjesec za mjesec i dijete nema godinu dana već 12 mjeseci. I sve bi bilo okej da ona ne nastavlja s tim brojanjem pa tako čujemo kako beba ima 32 mjeseci i šest dana. Aha, evo sto mjeseci!

– Na stranu to što okači 14 ISTIH fotografija beba (majkemi istih, izgubili biste u igri “Pronađi razliku), već što na fotku taguje i muža i baku i djeda i mamu i njegovu mamu i daljnju rodbinu.

– Odjednom zaboravi da je odrasla na siru, kajmaku, krompiru i mesu, pa krene da propagira chia sjemnke, avokado, cimet s cjelona i so s Tibeta ili Himalaja

– Piše duge emotivne statuse o svojoj predivnoj bebi uvjerena da je s bebom dobila i talenat za pisanje. I još gori budu oni komentari “Divno draga” “ljubav prava” i sl.

– Ako nije iz tačke četiri, onda glumi neko ludilo i kači djetetovu ruku, nogu, dlaku, nokat, jer ona neće slike djece na društvenim mrežama. Pa što stavljaš prste dječije?

– I posljednja i najiritantija, ako se ta gradacija može napraviti: Kreće da skuplja lajkove za sva mnogobrojna takmičenja u koja uključuje svoju bebu. “Najljepša beba u gradu”, “Najljepših šest dlaka na bebinoj glavi”, Najljepša bezuba vilica”.

I ne pitajte me zašto je ne hajdujem. Evo probajte vi, iskočiće vam odnekud, GA RA NT UJEM!

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar